Bedelli askerlikte celp tarihi nasıl seçilir?

Eraycmk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bedelli askerlik için başvuru yapacağım. 2026 tarihinde gitmek istiyorum. 2025 de yatırdığım için 2026 celbini seçtirirler mi? Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Merhaba,

Bedelli askerlikte ödemeler yıl boyunca alınır ve ertesi yıl celplerinden seçim için tercih listesi oluşturursun. Daha sonra bu liste sırasına göre bir ay seçilir. Sonuçlar Ocak ayının sonuna doğru açıklanıyor genellikle.

Yani bu sene para yatırıp işlemleri tamamlarsan askerliği 2026 yılında yaparsın.

Son düzenleme:
Merhaba hocam izninizle bir kaç konu hakkında danışmak istiyorum. Şimdi bedelli askerliğe başvurduğum zaman 2 ay içerisinde ödemem mi gerekiyor. Bu ödeme tarihi 31 Aralığı geçtiği zaman zanlı mi oluyor yoksa sene sonuna kadar aynı fiyatta mi kalıyor.

Şimdi basvursugum zaman hemen askerlik yeri belli oluyor mu yoksa bir kaç ay ve ya bir sene sürüyor mu? Şuan bir iste calisiyorumda her hangi bir sıkıntı olur mu?

Kusuruma bakmayın hocam sizide rahatsız ediyorum.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba hocam izninizle bir kaç konu hakkında danışmak istiyorum. Şimdi bedelli askerliğe başvurduğum zaman 2 ay içerisinde ödemem mi gerekiyor. Bu ödeme tarihi 31 Aralığı geçtiği zaman zanlı mi oluyor yoksa sene sonuna kadar aynı fiyatta mi kalıyor.

Şimdi basvursugum zaman hemen askerlik yeri belli oluyor mu yoksa bir kaç ay ve ya bir sene sürüyor mu? Şuan bir iste calisiyorumda her hangi bir sıkıntı olur mu?

Kusuruma bakmayın hocam sizide rahatsız ediyorum.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba hocam,

Öncelikle konulara %100 hakim olmadığımı belirtmek isterim. Askerlik şubesinin sitesinde yer alan bilgilerle ve askere gitmeden önce araştırdığım bilgilere istinaden olabildiğince yanıtlamaya çalışacağım. Şahsen askerlik şubesini arayarak cevap alman en sağlıklısı olacaktır.

Bedelli askerlik başvuru süresinden sonra 2 ay içerisinde parayı yatırman gerekiyor. Resmi siteye göre paranın yatmaması durumunda bedelli askerlik hakkını kaybetmiş olmaktasın. (Belli koşullar altında yeniden hak kazanabilme şansın olabilir. Farklı sitelerde buna dair birkaç bilgi var ama güvenilirliğinden emin değilim.)

Belirlenen ücret yıl sonuna kadar (31 Aralık) geçerlidir. Bu tarihten sonra zamlı fiyattan işlem görecektir.

Askerlik başvuruları yıl boyunca alınmakta ve ertesi yılın Ocak ayında tüm başvuranların hangi dönemde yapacağı ve hangi askerlik şubesinde yer alacağı belirlenmektedir.
Örnek olarak 2025 yılı içerisinde başvuran herkesin sonucu 2026 Ocak içinde açıklanır ve 2026 yılında sonucuna göre askerliğini yapar. Aynı şekilde 2026 yılı içerisinde başvuran herkesin sonucu 2027 Ocak içinde açıklanır 2027 yılında sonucuna göre askerliğini yapar.

Bu durumda ödemeni 2026 yılında yaparsan hem zamlı fiyatı ödersin hem de askerliğini 2027 yılında yaparsın.

Başvuru sırasında görevi yapmak istediğin ayları tercihine göre sıralamasını yapıyorsun. İşine göre orada uygun bir liste yapabilirsin. Genellikle insanlara ilk tercihleri çıkıyor. İş yerlerinin de askerlik için özel izin verme ihtimalleri oluyor.

Bu şekilde açıklamaya çalışmış olayım. Umarım net olmuştur. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Aklınıza takılan yerler var ise elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı