Bedelli askerlikte kıyafet rengi önemli mi?

Semper Victoria

Hectopat
Bedelli askerlikle ilgili kıyafet konusunda birkaç sorum var.
Boxer, çorap ve gece vakti için eşofman üstü-altı götüreceğim. Bunları evden götürsem olur mu? Boxer, çorap, eşofman altı gibi şeyleri normalde giydiğim siyah mavi renklerde üzerinde dikkat çeken yazı falan olmayan şeyler götürsem olur mu? Özellikle boxer ve eşofman altını normalde kullandığım markaları götürsem sorun olur mu? İlle de haki renk olması şart mı? Örneğin çantamı açıp baktıklarında beyaz boxer, siyah-mavi eşofman altı, siyah çorap vs. görseler sorun yaşar mıyım? Yoksa atlet, boxer, çorap, eşofman altı falan hepsi her şey haki mi olacak. Bu kıyafet konusu benim için biraz önemli haki renkte rahat edebileceğim türden kıyafet bulmak çok zor. Sadece haki atlet alıp gitsem uyar mı? Dışarıda giyeceğiz onu?

Bir de şunları anlayamadım. Askerde sivil eşya ayrımı gibi bir husus varmış galiba. Valizimi olduğu gibi yanıma alıp dolaba koyamıyor muyum? Bütün eşyalarım kıyafet dahil belli bir yerde duruyor da, lazım olunca gidip oradan mı alıyorum her şeyi?

Boxer, çorap ve gece vakti için eşofman üstü-altı götüreceğim. Bunları evden götürsem olur mu? Boxer, çorap, eşofman altı gibi şeyleri normalde giydiğim siyah mavi renklerde üzerinde dikkat çeken yazı falan olmayan şeyler götürsem olur mu? Özellikle boxer ve eşofman altını normalde kullandığım markaları götürsem sorun olur mu? İlle de haki renk olması şart mı? Örneğin çantamı açıp baktıklarında beyaz boxer, siyah-mavi eşofman altı, siyah çorap vs. görseler sorun yaşar mıyım? Yoksa atlet, boxer, çorap, eşofman altı falan hepsi her şey haki mi olacak. Bu kıyafet konusu benim için biraz önemli haki renkte rahat edebileceğim türden kıyafet bulmak çok zor. Sadece haki atlet alıp gitsem uyar mı? Dışarıda giyeceğiz onu?

Bir de şunları anlayamadım. Askerde sivil eşya ayrımı gibi bir husus varmış galiba. Valizimi olduğu gibi yanıma alıp dolaba koyamıyor muyum? Bütün eşyalarım kıyafet dahil belli bir yerde duruyor da, lazım olunca gidip oradan mı alıyorum her şeyi?

Hocam ben haki renk alıp gitmiştim ama fazla almadım orada zaten veriyorlar(pijama dahil) çok aşırı yük yapmana gerek yok ihtiyaç halinde askeriyenin içinde satılıyor zaten ve uygun fiyatları sadece kullanacağın eşyaları dolaba koyuyorsun(havlu, tıraş malzemeleri vs)valizler ayrı bir odaya konuluyor belirli günlerde gidip ihtiyaçlarını alabiliyorsun hangi günler olduğunu söylüyorlar zaten.

1.) Boxer, çorap ve gece vakti için eşofman üstü-altı götüreceğim. Bunları evden götürsem olur mu Evet olur kimse sana soyun ya da çorabını göster demez.

2)Boxer, çorap, eşofman altı gibi şeyleri normalde giydiğim siyah mavi renklerde üzerinde dikkat çeken yazı falan olmayan şeyler götürsem olur mu? olur zaten sana verilen pijama üst gri alt lacivert şeklindedir koyu renkli boxer flan giy birşey olmaz ancak atlet haki rengi olacak dikkat et

3) Örneğin çantamı açıp baktıklarında beyaz boxer, siyah-mavi eşofman altı, siyah çorap vs. görseler sorun yaşar mıyım? koyu renkli götür beyaz da göütrme ustadım sende :D zaten 3 adet boxer 3adet fanila verilir askerde
4) Örneğin çantamı açıp baktıklarında beyaz boxer, siyah-mavi eşofman altı, siyah çorap vs. görseler sorun yaşar mıyım? depoya kaldırılır bazı günler sivil eşya almak için açılır o gün alabilrisn ne alacaksan dolapta sivil eşya yasaktır ve kontrol edilir bundan dolayı ceza alabilirsin

Koyu göze batmayan renkler sorun olmaz, özellikle terlik ve siyah spor ayakkabı götür, terlik ve ayakkabı için sızlananı çok gördüm, askılık götür çok lazım oluyor, kamerasız tuşlu telefon kullanımı serbest, ancak telefonların şarj olması için genelde koğuş dışındaki koridorlarda üçlü prizler koyuluyor herkes gece telefonu oraya şarja bırakır topluca. O yüzden küçük bir asma kilit al ve fermuarlı kalem çantası al küçüklerden bir şekilde bir düzenek kur asma kilit ile o kalemlik çantasını gece kitleyip telefonu içine koyacaksın şarj olurken, Askerde hırsızlık yoktur, ama kesinlikle yer değiştirme vardır oda usulünce yapılır kimse kimsenin malına zarar veremez öttürürler. (Bu mala zarar verme meselesi özet olarak, başka bir askerin malzemesi o an devlete ait oluyor, herhangi bir insanın malına değil bir askerin malına zarar veriyorsun ve bunu hırsızlık girişimi için yapıyorsun gibi bir durum) (en önemli tavsiyem botlarını kilitlemek için küçük ama halkası uzun asma kilitler var kesinlikle iki botunuda birbirine her akşam kitle askerlik bitene kadar bot senin en değerli mal varlığın olacak lafımı yabana atma)

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle ufak bir sorum var BF1 oynuyor musunuz? Yoksa da isim benzerliğidir kusura bakmayın. :) Sorunuza gelecek olursak şehirden şehire, denk geldiğiniz komutanlara göre vs. değişen bir durum bu. Ama en doğrusu haki klasik renkte alışveriş yapmak. Benim bulunduğum yerde ihtiyaç kantini vardı hatta dedik ki keşke önden bu kadar alışveriş yapmasaymışız lazım olan her şeyi oradan temin edebiliyorsun ve fiyat farkı neredeyse hiç yok. Ki zaten ücretsiz de bir miktar iç çamaşırı, atlet, havlu, tıraş köpüğü vs. veriyorlar. O yüzden önden aşırı yüklenme derim.

Sivil eşya konusuna gelecek olursak, bir kısmını sana ait olan dolaba koyabiliyorsun bizde koridorda idi ama tabi küçük bir alan haftalık lazım olacak şeyleri sığdırıp geri kalanı depoya bırakıyorsun bittikçe belirli saatlerde gidip alabiliyorsun.

Onun dışında askercell alman gerekiyor girişte aldırmaya çalışabilirler uğraşmamak için gidip önden turkcell'den vs. alabilirsin ben öyle yapmıştım. İlaç vs. de bulunmaması gerekiyor çantada. Bunlar aklıma gelen önemli şeylerdi. Youtube'dan bakabilirsin detaylıca açıklayan kanallar vardı. Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı