Behçet hastalığı askerliğe engel mi?

Rovelve

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben behçet hastasıyım ama behçetle ilgili bulgularım neredeyse 10 yıldır yok ama behçetin tetiklediği üveit var. Yani gözümde ilaç almazsam enfeksiyon diğer adı ile atak oluyor. 3 ayda bir rutin kontrole gidiyorum Allah'a şükür sorun yok 2 haftada bir kalem iğne vuruyorum evde kendime. Günde 1 tanede hap içiyorum çok şükür normal rutin hayattan yana etkileyen bir şey olmuyor. Benim sorum bu hastalık askerliğime engel mi? İlaçları askerde rahatlıkla kullanabilirim sorun olmaz günde 1 hap 2 haftada bir de igne vuruyorum ama 3 aylık rutin kontrolüme nasıl gideceğim? Ayrıca askere gitmeyi çok istiyorum çürük raporu almış biri olmak istemiyorum. Bilen birisi varsa aydınlatabilir mi?

Muhtemelen gidersin. Askere genelde ağır ameliyat geçirmiş insanlar gitmiyor kendim gitmedim mesela. Onun haricinde efor gerektiren işleri yapmaya elverişli olmaman gerek muaf olmak için. Eğer gitmezsende canını sıkma kaybedecek bir şeyin yok utanılacak bir şey de değil sağlık her şeyden önemli dostum böyle düşünme.

Doğru diyorsun hocam ama yine de gitmemek can sıkar tabii Allah sağlıktan mahrume etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…