Arkadaşlar elimde bir süredir Behringer C1 mikrofon var, normalde 3 gün öncesine kadar normal şekilde kullanırken bugün fark ettim ki mikrofon çalışmıyor LED ışığı falan yanmıyor. Phantom Power ile çalıştırdığım için kabloları ne kadar akım geçtiğini falan kontrol ettim gücün yetme konusunda bir sıkıntı yok ayrıca mikrofonu bir yere düşürmedim veya çarpmadım stant ile masama bağlı. Mikrofonun içini açtığımda kartında herhangi bir problem görmedim görünürde yanık vs. bir şey yok kontrol kalemiyle kontrol ettiğimde de kartta elektrik olduğunu görüyorum, internette yabancı yerlere baktığımda 1 2 tane benzer sorun gördüm ama çözüm yazmıyordu içinde 3 tane kondansatör var acaba bunlarda problem olabilir mi? Yenisini lehimlettiğimde sorun çözülebilir mi veya başka neyde problem olabilir?
Kartın görüntüsü ve bahettiğim 3 kondansatör de bu şekilde.
evet test ettim 48v u kapatınca mikrofon çalışmıyor. behringerde güç geldiğine dair bir led var, o yanıyor ancak herhangi bir şekilde ses alamıyorum.
kablomda sorun olduğunu düşünerek tamirciye gittim çünkü kablonun + - ve topraklama uçları birbirine değiyordu ve bazen çok küçük kıvılcım çıkarıyordu. acaba mikrofonu yakmış olabilir mi?
kablomda sorun olduğunu düşünerek tamirciye gittim çünkü kablonun + - ve topraklama uçları birbirine değiyordu ve bazen çok küçük kıvılcım çıkarıyordu. acaba mikrofonu yakmış olabilir mi?
Sorunu çözdüm, devresinde birkaç mikro bileşen hasar almış. Değiştirdik düzeldi. Buradan çıkan sonuç 48v bir mikrofon kullanıyorsanız kablonuzu iyi seçin, en ufak bir şeyde mikrofona zarar gelme olasılığı çok yüksek.
Sorunu çözdüm, devresinde birkaç mikro bileşen hasar almış. Değiştirdik düzeldi. Buradan çıkan sonuç 48v bir mikrofon kullanıyorsanız kablonuzu iyi seçin, en ufak bir şeyde mikrofona zarar gelme olasılığı çok yüksek.