Bekleyip i5 8400 sistem mi alınmalı, Ryzen 5 1600 sistem mi alınmalı?

Zontak

Kilopat
Daha fazla  
Sistem toplamak konusunda bir noktada kararsız kaldım. Toplayacağım sisteme ekran kartı olarak GTX1060 ve RAM olarak 8GB RAM takmayı düşünüyorum. Bu sistem B350 anakarta Ryzen 5 1600 ile mi yoksa biraz daha bekleyip aynı paraya yeni çıkacak olan H310 üzerine i5-8400 ile mi kurmalıyım?

Özet olarak: B350 / Ryzen 5 1600 / 8GB / GTX1060 sistemi toplasam, bekleyip ocakta toplayacağım i5-8400 / H310 / 8GB / GTX1060 sisteme karşı bir kaybım olur mu?

CS:GO ve PUBG yanında güncel oyunlar oynamak ve Sony Vegas kullanımı için toplanacak.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 8400 daha mantıklı bir seçim olacaktır. Sony Vegas'ta her ikisi de benzer performanslar gösteriyor. i5 8400, oyun konusunda bir adım önde.

Coffee Lake işlemcilerle kullanılacak daha uygun Anakartlar gecikti açıkçası keşke çabuk gelseydi. Bence beklemeni gerektirecek bir durum yok. Şu durumda OC desteği olmayan bir işlemciye Z serisi Anakart almak fuzuli masraf oluyor.

Overclock yapılmadıktan sonra H serisi bir anakart almakta sorun yok. Anakartın performansa bir etkisi yoktur.

Bekleme konusunda zaten söylenecekler söylenmiş. AMD 2020 kadar soket değiştirmeyeceğini söylüyor. Yani Ryzen v2 ile güncelleyebileceksin. Ryzen sistemi alırsan ama AMD'ye ne kadar güvenilir onu bilemem.

İşin içinden çıkamadım bütçeyi gerdirip 8600k aldım. 8400 alsam ilerde güncellemek gerekecekti bir şekilde, 8600k bari uzun bir süre taşır beni diye düşündüm. Ellerinize sağlık değerli mesajlarınız için.

Sonuçta tepe model bir işlemci almayacağın için Ryzen 1600 almakla pek bir şey kaybetmezsin. 4 yıl sonra soketi komple değiştirmezsen almayı düşündüğün 8400'ü, 8700K ile değiştirecekken aynı şekilde 1600'ü 1800X ile değiştireceksin. Pek değişen bir şey olmayacak yani. Beklemene gerek yok 1600 ve B350 al gitsin.

AMD'nin 2020'ye kadar soket değiştirmesine katılmıyorum. 2020'de AMD, İntel üst seviye işlemciler çıkarır DDR4 çöp olur diye düşünüyorum. Oyun performansı için İntel öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…