Bel fıtığı iyileşir mi?

Junior

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bel ağrısı nedeniyle doktora gittim. Mr çekilmemi söyledi çekildim daha rapor çıkmadı ama galiba fıtık olmuşum. Dünyam başıma yıkıldı. Restoran sektöründe çalışıyorum biraz ağır iş. Kola, bira, su vs. gibi ürünleri sabahçı olduğum zaman dükkana taşıyorum. Çok ağır gelmiyor bana büyük ihtimalle yanlış pozisyonlarda kaldırdığım için bu hale geldim. Kasım ayında askerliği bozup bedelli askerliğe başvuracaktım. Hizmet tercihini ise mayıs ayından sonra beni askere çağırabilirsin şeklinde yapacaktım. Sizce bu süre sarfında iyileşebilir miyim? Bu işte çalışmaya devam edebilir miyim?

a.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim birader 4-5 yıl önce bırak yürümeyi, oturamaz hale gelmişti. Doktorlar ameliyat diyordu. Adana Ali (soyadını unuttum) diye bir adamı söylediler. Gitti 2-3 aya düzeldi şimdi benden daha sağlam. Anlattığına göre öyle çekme vs olmamış. Eliyle belinde belli yerlere baskı uygulayıp, bir egzersiz programı vermiş 2 aya düzelirsin demiş.

2-3 defa tekrarlayarak Zeytin yağı ile masaj yaptırıp 30 dk kadar güneşe uzanmanızı öneririm. Ağrılarınıza ve kemiklerinize iyi gelecektir.

LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİ;
İnceleme;
Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T1 ağırlıklı,
Sagittal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı,
Aksiyal planda 4 mm kesit kalınlığında FSE tekniği ile T2 ağırlıklı kesitler alınmıştır.
Lomber lordoz tabiidir.

Üst lomberde açıklığı sola bakan hafif skolyotik görünüm izlendi.
Lomber vertebra korpus yükseklikleri korunmuştur.
Lomber disklerin sinyal intensiteleri normal T2 hiperintensitelerini korumaktadır.
Lomber disk arka konturlarında kanal yönüne anlamlı taşma saptanmamıştır.
İncelenen düzeylerde spinal kanal AP çapları fizyolojik sınırlardadır.
Spinal kord normal yerinde konus medüllaris olarak sonlanmaktadır.
Kauda equina köklerinin dağılımları simetrik ve tabidir.
Paravertebral yumuşak dokular doğal görünümdedir.

Mr sonucumun raporu çıktı. Doktora göstermek için randevuyu aldım. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Moralim çok bozuldu ama hayat devam ediyor.

ChatGPT:
Bu rapor, lomber bölgede yapılan bir manyetik rezonans görüntüleme (MR) incelemesini detaylandırıyor. İnceleme sonuçlarına göre:

• Lomber bölgede lordoz normaldir, yani bel bölgesindeki doğal eğrilik korunmuştur.
  • Üst lomber bölgede hafif sola doğru açıklığı olan skolyotik bir görünüm saptanmıştır.
  • Lomber omurların yükseklikleri normaldir.
  • Lomber disklerin sinyal intensiteleri normaldir ve T2 ağırlıklı MR görüntülerinde beklenen hipointensiteler gözlenmiştir.
  • Lomber disk arka konturlarında spinal kanala doğru herhangi bir anlamlı taşma bulgusu yoktur.
  • İncelenen düzeylerde spinal kanalın anteroposterior (AP) çapları normal sınırlar içindedir.
  • Spinal kordun konus medüllaris olarak normal yerinde sonlandığı görülmüştür.
  • Kauda equina köklerinin dağılımları simetrik ve normaldir.
  • Paravertebral yumuşak dokular normal görünümde rapor edilmiştir.
Bu bulguların genel olarak normal ve sağlıklı bir lomber omurga yapılanmasını yansıttığı söylenebilir.
Sonuç olarak, bel omurganız genel olarak normal bir yapıya sahip ve raporda belirgin bir sorun ya da patoloji bildirilmemiş. Yalnızca hafif bir skolyoz var, ancak bu da ciddi bir sorun gibi görünmüyor.

Doktora bugün gittim. Belinde herhangi bir bulgu yok dedi. Hafif skalyozun var dedi. O ağrı yapabilir dedi. Fizik tedavi öneriyorum orada ki kas grubunu güçlendirmen lazım dedi. Fizik tedaviye gittim. Bu geçecek dedi herhangi bir şey söylemedi gittim. Başka bir Fizik tedaviciyle görüşeceğim. Belki bir kaç hareket verir ve fitness' a gidebilir miyim diye soracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı