Beldeki yağlar nasıl eritilir?

TridentKng

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar salona yaklaşık 5 aydır gidiyorum. Kas kütlesi anlamında ciddi yol kat ettim. Başlamamdan bu yana 8 kilo falan aldım ve bu kütleyi de gayet temiz beslenerek aldım ancak spora başlamamdan bu yana belimdeki yağlardan bir türlü kurtulamıyorum. Boyum 174 kilom 67-68. omzumda sırtımda kollarımda göğsümde yağ oranım düşük ancak belim ince olmasına rağmen elime löp löp yağ geliyor sırtta göğüste kolda bu yağlar elime gelmiyor. İnternette bakıyorum natürel olarak bile bu sporu yapan insanların bel çevresindeki derisi inanılmaz ince damar damar görünüyor bel çevresi. Ben kilo vermeden bu belimdeki yağları nasıl eritebilirim? Kilom az olmasına rağmen karın kaslarımın yalnızca 3 tanesi gözle görülebiliyor. Son 1 haftadır şekeri azalttım ve daha sağlıklı besinlerle besleniyorum. Bu bel çevresindeki yağlardan kurtulmama yardımcı olur mu? Yoksa bu iş sadece genetikten mi ibaret? Biraz uzun yazmış olacağım ama karın kaslarını haftada 1 kez bacak gününde çalışıyorum. Bunun sayısını arttırmalı mıyım? Özellikle benim gibi bu durumu yaşamış ve kurtulmuş olan insanlar varsa izledikleri yöntemleri anlatırlarsa çok memnun kalırım.

Bölgesel yağ eritme diye bir şey yok, vücudun hangi bölgeyi ne kadar yakacağına kendisi karar verir. Senin bu süreçte kontrol edebildiğin tek faktör kalori açığını ne kadar verdiğindir. O yüzden sana önerilen kalori açığını sağlamaya devam et.

Bölgesel yağ eritme diye bir şey yok, vücudun hangi bölgeyi ne kadar yakacağına kendisi karar verir. Senin bu süreçte kontrol edebildiğin tek faktör kalori açığını ne kadar verdiğindir. O yüzden sana önerilen kalori açığını sağlamaya devam et.

Hocam ama kilom zaten az kilo verirsem daha da kötü olmaz mı? Bir de karın kası çalışmayı haftada 2 veya 3 arttırsam kaslar biraz daha büyüyüp dolgunlaşsa daha belirgin durur mu bel çevresi biraz yağlı olsa bile?

Hocam skinny fat olabilirsiniz. 68-70 kilo arasında sabit kalıp TDEE'nizden -200 çıkarıp devam ederseniz ve ağırlık çalışmasına devam edip kas koyarsanız düzelecektir. Ekstra olarak karın kası çalışabilirsiniz.

Hocam skinny fat olabilirsiniz. 68-70 kilo arasında sabit kalıp tdee'nizden -200 çıkarıp devam ederseniz ve ağırlık çalışmasına devam edip kas koyarsanız düzelecektir. Ekstra olarak karın kası çalışabilirsiniz.

Hocam kas kütlesini biraz daha arttırdığımda 70 kilolara çıktığımda o zaman kalori açığı oluşturup geri 67-68 civarına düşmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı