Belge virüs mü?

ardabicer6

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam ben işteyken ablamlar e-Devlet ile bir işleri vardı, halletmişler ama eve gelip bilgisayarımı açtığımda garip bir dosya buldum. Garip yazılar vardı dosya bilgisayar ablamdayken gelmiş sizce virüs müdür? Malwarebytes ile tam tarama yaptım virüs olarak can you run ıt'in indirttiği uygulamayı virüs olarak algıladı.

Ekran görüntüsü 2025-01-27 165744.png

Dün akşam ben işteyken ablamlar e-Devlet ile bir işleri vardı, halletmişler ama eve gelip bilgisayarımı açtığımda garip bir dosya buldum. Garip yazılar vardı dosya bilgisayar ablamdayken gelmiş sizce virüs müdür? Malwarebytes ile tam tarama yaptım virüs olarak can you run ıt'in indirttiği uygulamayı virüs olarak algıladı.

Eki Görüntüle 2408707

Virüs olarak algıladıysa zaten virüstürde bu dosyanın içindeki yazılar her zaman virüs olmuyor yani bazı oyunlara mod yüklerkende görmüştüm fakat virüs değildi böyle metin dosyasında bozuk oluyorlar.

Virüs olarak algıladıysa zaten virüstürde bu dosyanın içindeki yazılar her zaman virüs olmuyor yani bazı oyunlara mod yüklerkende görmüştüm fakat virüs değildi böyle metin dosyasında bozuk oluyorlar.

Malwerebytes'in bulduğu belgeyi 2 3 gün önce indirmiştim o virüs değil biliyorum ama şimdi bu dosya garibime gitti.

Eki Görüntüle 2408707

Bozuk metin dosyası. Dosya yanlış formatta kaydedilmiş veya not defterinde açılmaması gereken bir belge olabilir. Antivirüs veya VirusTotal ile taratın belgelerin içine virüs saklamak kolay bir yöntem.

Sanırım ablan zip dosyasını cmd.exe de açmaya çalışmış , zip uzantısının varsayılan programı cmd.exe kalmış galiba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı