Conditional operatörünü kullanarak girilen sayının tek mi çift mi olduğunu bulan program yazdım. While döngüsü kullanarak canditional operatörünü sonsuz döngü içine aldım. Fakat sorun şu program sürekli sayı girilmesini istiyor. Aslında istediğim de bu. İlk girilen sayı hesaplandıktan sonra program tekrar sayı istiyor. Ama istediğim zaman programın durmasını istiyorum. Örneğin klavyeden esc, enter veya delete gibi tuşlardan birine basıldığında program kapanmalı. Bu kodu nasıl yazabilirim acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, while bloğu içine aşağıdaki kodu eklerseniz kullanıcı a tuşuna bastığında programdan çıkabilir.
Kod:
Console.WriteLine("Programdan çıkmak için a tuşuna basın veya");
Console.WriteLine("Bir sayı girin...");
string girilenDeger = Console.ReadLine();
//çıkış için a tuşu bekleniyor ise
if (girilenDeger.ToLower() == "a")
break;
Merhabalar, while bloğu içine aşağıdaki kodu eklerseniz kullanıcı a tuşuna bastığında programdan çıkabilir.
Kod:
Console.WriteLine("Programdan çıkmak için a tuşuna basın veya");
Console.WriteLine("Bir sayı girin...");
string girilenDeger = Console.ReadLine();
//çıkış için a tuşu bekleniyor ise
if (girilenDeger.ToLower() == "a")
break;
Keşke deneseniz. Console.WriteLine() .NET Framework'e ait bir metod. Bu metod .NET Framework altyapısını kullanan tüm dillerin kullanımına açıktır. Bu dil C# olur Visual Basic olur hiç farketmez. Ama dile has bir anahtar kelime vardır mesela Dim anahtar kelimesi Visual Basic'e has bir anahtar kelimedir. C#'da kullanamayız.
Afedersiniz başlıkta dilin C olduğunu belirtmişsiniz yeni farkettim. Kodun ne yapmaya çalıştığını anladınız mı? Eğer anladıysanız C'de aynı kodu yazabilirsiniz.