Belleğin Oyunlara Etkisi Var mıdır?

murat_ucar

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Battlefield 1'de özellikle oyunda takılmalar kasmalar oluyordu. FPS 50 civarındayken oyunda kasmalar vardı. Harddiske suçu atacaktım ama SSD'de kurulu oyunda son derece hızlı şekilde okunuyor dosyalar. Zaten hep aklımdaydı N11 indirimiyle Kingston HX421C14FB2/8 bendekinin aynısından bir tane daha aldım. Oyundaki kasmalar büyük oranda kesildi üstelik FPS'de ciddi artış oldu. Sadece ekran kartına yüklenmeden oyun sistemleri toplanmalı artık.

• İntel i3 6100,
  • MSİ B150M Bazooka,
  • MSİ GTX 960 Gaming 2G,
  • Kingston Fury DDR4 2133 MHZ (2*8) 16 GB,
  • Samsung 750 Evo 250 GB,
  • Seagate BarraCuda 1 TB,
  • Corsair VS 450 80+
  • Zalman Z1,
  • Asus VP228H

Mutlaka var. Özellikle BF1'de 16 GB olması farkettiriyor. 10 GB'a yakın bellek kullanıyor diye hatırlıyorum BF1. Almakla iyi yapmışsınız.

Bellek normal şartlar altında FPS'ye etki eden bir unsur değil. Ryzen sistemlerde yüksek frekanslı bellekler biraz fazla performans sağlıyor.
RAM yetersizse o zaman performans sorunu yaşanabilir. Sizin söylediğiniz kasmalar belli ki RAM'den kaynaklanıyormuş. Normal şartlar altında bir oyuna 8GB RAM yetiyorsa 16GB RAM taksanız aşağı yukarı aynı performansı verecektir.
Ben şu an 8GB RAM kullanıyorum yükseltmek istiyorum ama bu benim sistem toplarken GTX 1060'ımı GTX 1050ti yapmam için bir sebep değil. Oyun odaklı bir sistem topluyorsanız GPU'yu en üst seviyede tutmanız gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…