Bellek kısmında MHz düşük gösteriyor

Purgatory

Kilopat
Daha fazla  
3000 MHz 8 GB RAM'e sahibim, anakartım da eski bir anakart değil (sistemim 1050 Ti Ryzen 5 1600X). Bugün eklemek için 8 GB RAM aldım ve eklemeden değerlere bakayım derken MHz'nin 1067 olduğunu fark ettim. Saçma saçma FPS droplar yiyordum sebebinin bu olduğunu düşünüyorum, sebebi ne olabilir? 3000 MHz olan RAM 1067 hız ile çalışıyor resmen.

ram.jpg

Asus anakartlarda D.O.C.P olarak geçer bunu açmanız lazım.
Ayarlamayı yaptığımda bilgisayar arka arkaya 3 kez kapanıp açılıp "American Megatrend" diye bir ekran geliyor "Overclocking failed!" yazıyor, kabul etmiyor. RAM'in biri CL15 diğeri CL16 ama kalan özellikleri aynı, acaba bununla mı alakalı, RAM'ler mi uyumsuz?

Ayarlamayı yaptığımda bilgisayar arka arkaya 3 kez kapanıp açılıp "American Megatrend" diye bir ekran geliyor "Overclocking failed!" yazıyor, kabul etmiyor. RAM'in biri CL15 diğeri CL16 ama kalan özellikleri aynı, acaba bununla mı alakalı, RAM'ler mi uyumsuz?
Frekansı elinizle ayarlamayı dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı