Bellek tanımlama donanım sorunları algıladı

43385

Kilopat
Merhaba, ara sıra mavi ekran alıyorum. Haftada 1 defa belki ayda 3 defa civarı. Az önce Windows'un bellek tanımlama aracını açtım. Testin başında donanım sorunları algılandı diye bir ibare belirdi. Test henüz bitmedi, şimdiki sonucu atayım test bittiğinde tekrar atarım.
Bu sorun RAM'lerimde arıza olduğunu mu gösteriyor?

IMG_20200601_235513.jpg

Merhabalar. Aynı testi yeni aldığım belleklere yaptım. Aynı şekilde hata verdi. Sonra aldığım kişiye götürdüm elindeki diğer aynı belleklerden aldım. Fakat arkadaşa bu testi yaptım hata verdi dedim. Sonra oda açtı taktı pc ye ve tam iki kez bu testleri yaptı hiçbir hata vermedi. Yani ben bu testin doğruluğundan şüpheliyim. Ramleri yine değiştim ama bende hata veren testler onun pc de hiçbir hata vermedi. Ramleri çıkarıp temas kısımlarını silip tekrar düzgünce takmayı deneyin bence.
Benim tavsiyem memtest86+ testini uygulayın. Technopat' ın youtube kanalında anlatımları mevcut. Daha sağlıklı sonuç verir.

Merhabalar. Aynı testi yeni aldığım belleklere yaptım. Aynı şekilde hata verdi. Sonra aldığım kişiye götürdüm elindeki diğer aynı belleklerden aldım. Fakat arkadaşa bu testi yaptım hata verdi dedim. Sonra oda açtı taktı pc ye ve tam iki kez bu testleri yaptı hiçbir hata vermedi. Yani ben bu testin doğruluğundan şüpheliyim. Ramleri yine değiştim ama bende hata veren testler onun pc de hiçbir hata vermedi. Ramleri çıkarıp temas kısımlarını silip tekrar düzgünce takmayı deneyin bence.
Benim tavsiyem memtest86+ testini uygulayın. Technopat' ın youtube kanalında anlatımları mevcut. Daha sağlıklı sonuç verir.
Fakat ben mavi ekran, masaüstünde takılmalar, oyunlarda milisaniyelik görüntü kaybı gibi şeyler de yaşıyorum. RAM arızası olduğundan şüpheliydim ilk defa test yaptım, memtest'i de deneyeceğim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı