Bellek temizliği yapacak sistem aracı önerisi

Bellek temizliği yapacak(bellekte yer açacak) ve CPU, RAM, disk kullanımlarını yüzde olarak gösterecek. Sistem açıldığında otomatik olarak açılacak sistem aracı önerisinde bulunur musunuz? Örnek olarak Advanced System Care'nin performance monitör'ü gibi. Ama Malwarebytes ile taradığımda pup veya malware olarak görmeyecek bir sistem aracı olacak. Var mı böyle bir şey?
Temsili resim:

performance-monitor-2.jpg

Bence Advanced System Care uygulamasını kaldırmanız daha mantıklı olur. Böyle programlar sistemin kararlığını bozabilir hem faydalı da değiller.
Ben zaten kullanmıyorum. Google'dan temsili resim yükledim. Zaten Malwarebytes PUP veya Malware olarak buluyor.
İşletim sistemi bellek yönetimini kendisi hallediyor, böyle ek programlar kullanmanıza gerek yok.
Şöyle düşünün. Google Chrome açık. Visual Studio açık. Visual Studio Code'de açık. 8GB RAM var. RAM kullanımı %90 oldu ve sistem kasmaya başladı. Tam bu noktada sihirli bir dokunuş ile RAM kullanımını %15 - 25 arası düşürmek istiyorum. Anlata bildim mi?

Wise Memory Optimizer uygulamasını deneyebilirsiniz bazen kullanıyorum işe yarıyor.
Ama böyle programlar genelde başka programların ihtiyacı olan belleği alır (çalar yani) gene kullanmak istiyorsan senin seçimin. Bende sistemin ilk açılışında bellek sızması olduğu için kullanıyordum bellek kullanımı %50 ye kadar ulaşınca kötü oluyor tabi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı