3666'ü 2 ile çarpıp 3733 bulsun yani. Ezbercilikten ne diyeceğinizi şaşırdınız artık.
@mehmetraz BCLK değerin 98.5 MHz olduğu için 3666 MHz gözüküyor. Fark ettiysen işlemcin de 4473 MHz gözüküyor. Normalde 37,33 × 100 çalışan bellek 37,33 × 98,5 olarak çalışıyor bu da hemen hemen 3670 MHz'e tekabül ediyor. Anakartın X570 çipsetli olduğu için BCLK ayarını yapabilirsin. Elle 100 girmeyi deneyebilirsin. Daha yüksek bir değer girmek işlemci, RAM, ekran kartı ve hatta SSD kararsızlığından dolayı sıkıntı yaşatabilir.
Ben çipinin 8 Gbit Rev. B değil Rev. E olduğunu düşünüyorum. v3.31'lerin geneli Rev. E oluyor ve 8 Gb Rev. B ile 3600 MHz CL16 yapabileceğini sanmıyorum.
Şu programla zamanlamalarını paylaş, bir bakayım.
ZenTimings is a simple and lightweight app for monitoring memory timings on Ryzen platform.
Test için de MT86 değil bunu kullan.
Programı buradan indirip arşivden çıkartın. https://mega.nz/file/vLhxBahB#WwJIpN3mQOaq_XsJUboSIcaMg3RlVBWvFnVspgJpcLY TestMem5 v0.12 klasörünü açıp TM5.exe dosyasını çalıştırın. Program, yeterli bulmadığım varsayılan konfigürasyon ile açılacak. 'Load Config & Exit' tuşuna basın. Açılan...