Salt oyun performansı konusunda ve tek çekirdek performansında İntel'i tercih ettim. Evet Ryzen 1600x ile 7600k arasında bir uçurum farkı yok. Varsa yoksa 10 fps oynuyor lakin ben AMD'den eli yanmış (hatta direk işlemcisi yanmış) biri olduğum için, tekrardan bu topa girmek istemedim. Sayfa içerisinde de ısı problemlerinden muzdarip insanları gördüğümden ötürü uzak kaldım. Kanım kaynamadı yani. Daha yeni teknoloji, daha ileriye dönük, program render vs gibi şeylerde daha iyi falan ama benim bu bahsi geçen durumlarla hiç bir alakam yok. Ben üniversiteye gidip, eve gelip boş vaktimde stres atacağım o yüzden yeni, bende kötü anılar bırakan bir sisteme dönmek istemedim. Gün gelir, oyun performanslarında da AMD, İntel'i ciddi geride bırakırsa, bu tip kronik sorunların artık ortadan kalktığı tecrübeyle sabitlenirse, en sonunda AMD ye dönerim tabi fanboyluk yapmam. Sebep budur hocam, bazı insanlara mantıksız gelebilir ama stok fanda işlemcisi yanmış, o dönemlerde ekonomik durumu iyi olmayan bir insanın ne zorluklarla aldığı pc nin başında öyle kalakalmasını bilen bilir. O sebepten beni anlayan insan muhakkak çıkacaktır diye düşünüyorum. Bir de İngilizce düzeyinizi bilmiyorum lakin şu makalenin de etkisi olmadı değil:
The AMD Ryzen 7: plenty of power, but underwhelming gaming performance: Ryzen: the best is yet to come | PC Gamer