Bellekleri 3866 MHz yapınca sistem mavi ekran veriyor

Nuri07

Kilopat
Daha fazla  
  • Anakart: ASUS Z390-H ROG STRIX
  • RAM: Team T-force Night Hawk 4000MHz
  • İşlemci: Intel i7 9700
Yeni topladığım sistemde overclock profilini XMP1 yapıyorum, bellekler 4000MHz oluyor. Ekran gelmediği için 3866'ya çekiyorum. Ancak 3866'da sistemim 5 dakikada bir mavi ekran veriyor. Memtest86+ testi yaptım 3866-3600 gibi hızlarda hata alıyorum bellekleri 2133MHz'e çektikten sonra Memtest86+ hata göstermiyor. Bu durumda sorun belleklerde mi ya da anakartta mı ya da ikisinde mi çözemedim. Değişim isteyeceğim sorun nerede olduğunu çözersem.

Ram in 4000 MHz olduğundan emin misin? Anakart 4200 MHz e kadar destekliyor diye gördüm. Ram in tam modeli nedir?

XMP kullanmak yerine hazır profiller olması lazım onu denedin mi? Z270 anakartta XMP desteği olmayan 2133 RAM'i 3100MHz kullanıyorum bu profiller ile.
Benim amacım sadece ram i overclock yapmak. Ancak oda hata veriyor xmp'yi kapatıp manual yapıyorum. Sadece ram i 3866 mhz yapıyorum hiçbir ayara dokunmadan yinede nafile. Hazır profillerin sitesini paylaşırmısın denemekten zarar gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…