Merhaba. Google Drive'dan 2TB ek depolama alanı satın aldım fakat upload hızımız kısıtlı olduğu için, Drive'a atılacak dosyaların hızını sınırlamak istedim.
Google Drive uygulamasını gerçekten hiç sevmedim, karmakarışık. Eski bildiğim yöntemler ile, tarayıcı üzerinden upload edeyim dedim. Bunun için Windows'un gelişmiş QoS ayarını kullandım.
İlk önce Windows+r yapıp gpedit.msc'yi çalıştırıyoruz.
Solda görmüş olduğunuz Windows Ayarlar'a tıklayıp, ilke tabanlı QoS'a sağ tıklayıp yeni ilke oluştur diyoruz.
Karşımıza gelen ekranda giden kısıtlama oranını seçiyoruz, yani upload. Benim 8 Mbps upload sınırım olduğu için ISS tarafında, 5mb/sn olarak ayarladım.
burada birim oranı varsayılan olarak kb/sn'dir, değiştirmeyi unutmayınız.
Karşımıza gelen ekranda hangi uygulamayı sınırlayacağımızı belirliyoruz. Bunun için masaüstündeki Opera simgesine sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve hedef kısmındaki yeri kopyalayıp ilke tabanlı QoS uygulamasına yapıştırıp ilerliyoruz ve işlem bitiyor.
Bu ilkeyi silmek ya da değiştirmek isterseniz yukarıda gördüğünüz gibi ilke tabanlı QoS bölümünden eklediğiniz ilkeyi görebilirsiniz.
Benim gibi upload hızı düşük olup birçok kişinin aynı interneti kullandığı ortamda 1-2 TB dosyaları upload ederken işinize yarayacağını düşünüyorum. Ben biraz zor yoldan öğrendim, yapılışını hem kendim unutmamak adına hem de benim durumumda olanlara yardımcı olmak için kısaca açıklamak istedim.
İyi sosyaller.
Evet bu yöntem kısa süreli işe yarasa da
uzun sürede bozuluyor, yaptığım testler bunu gösterdi. Konumun silinmesi için yönetime mesaj atsam da reddedildi.
Yukarıda yapmış olduğum açıklamalar pratik olarak hiçbir işe yaramamaktadır, burdan ilham alıp doğru ayarları bulursanız paylaşmanızı, bana ve konuyu okuyan diğer kişilere yardımcı olmanızı rica edeceğim.