Belli dosyalar korunarak format atılır mı?

Tek diskim var. Bilgisayarım çok yavaşladı. 5 Chrome sekmesi açayım 6. açılmıyor, uygulama kullanmaay çalışıyorum kasıyor.
16 RAM var bilgisayarda. Dosyalarım gitmeden ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli disk alanı varsa disk yöneticisinden alan ayırıp verilerinizi yedekleyin, daha sonra bilgisayarı sıfırlayın veya USB ile temiz kurulum gerçekleştirin.

En rahatı dosyalarını Drive da yedeklemen ve formatı öyle yapman disk sağlığı ve sistem performansı için bu söylediğim daha yararlı olacaktır.

En rahatı dosyalarını Drive da yedeklemen ve formatı öyle yapman disk sağlığı ve sistem performansı için bu söylediğim daha yararlı olacaktır.
Yeterli disk alanı varsa disk yöneticisinden alan ayırıp verilerinizi yedekleyin, daha sonra bilgisayarı sıfırlayın veya USB ile temiz kurulum gerçekleştirin.
Peki formattan başka şansım var mı? Sağda solda kalmış dosyaları silmek istiyorum. Tek tek de silebilirim ama olmuyor sanki. O kadar kasıyor ki virüsten bile şüphelenmeye başladım.

Virüsten şüpheleniyorden Windows tuşuna basılı tutunca r tuşuna basıp çalıştırı aç oraya mrt yaz orada tam tarama yap. Ama önceden uyarayım tam tarama bayapı sürüyor hızlı PC'lerde bile 1 2 saat en az sürüyor çünkü mrt sistemdeki aklına gelebilecek her dosyayı tarıyor. Özel taramayı seçip virüsün olduğundan şüphelendiğin dosyayı da seçebilirsin ama bence tam tarama yap.

malwarebytes ve kaspersky ile karşılaştırdığımda nasıldır bu?
Gerçi Malwarebytes bilgisayarda bir sıkıntı çıkardı. ne açılıyor ne siliniyor. Öyle olunca diğer virüs uygulamalarını da yükleyemiyorum buna da ayrı bir konu açacağım galiba. Uninstall failed diyor sadece.

Orası tartışma konusu bazı kişiler Kaspersky der bazıları mrt der. Bence mrtden tam tarama yap en güvenli o olur. Ayrıca başta söylediğim gibi bilgisayara format atsan daha iyi olur format mrtden daha kısa sürüyor çünkü diskin çok doluysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…