Ben hep Hackintosh'u kötülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Şimdi dostlarım nedeni şu; Hackintosh'a verilecek para ile çok daha iyi bir sistem kurulduğu için ve içindeki macOS'a da kapalı kutu hissi verdiği için. Apple'ın adından dolayı ve insanlara verdiği özgüvenden dolayı ("abi, iPhone'ya" gibi) Apple'ın insanların sömürdüğünü düşünürüm. Ben de OS X kurmak isterim, elbet kötü değil. Hatta konu bile açtım. Ama Linux daha güzel yani.

Durum bu mu? Yoksa daha derin olaylar mı var?

Render falansa good bye.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS özellikle geliştiriciler, grafikerler ve bu gibi iş alanlarında vazgeçilmez bir işletim sistemidir. Bu kişilerin ihtiyaçlarını Windows tam olarak karşılayamamaktadır. MacOS bu ihtiyaçlara çok iyi cevap vermektedir. Farklı ihtiyaçlar için farklı donanımlar ve sistemler gerekmektedir. Sizin olayınız sadece bilgisizlik ve ön yargı.

Bi yandan haklısınız bir yandan değil. Apple ülkemizde pahalı ama bu Apple’ın suçu değil ekonomimizin suçu. Parası olan zaten gidip hem MacBook hem de masaüstü bilgisayar alır. Parası olmayan zaten MacBook almaz gider bütçesine göre bilgisayar toplar. Kimi de MacOS’u sever mesela office programları kullanıp sadece interneti kullanıyorsa MacOS ona çok rahat gelir ama oyun oynayanlar için bazı yerlerde sıkıntı olur. Herkesin kişisel tercihi kim ne beğeniyorsa onu alır parası olan ikisini de alır.

MacOS'a kapalı kutu diyorsun, söyle.

Linux'u alıp hiç çekirdeğine müdahale ettin mi? Kapalı kutu diyorsan, bundan şikayet ediyorsan çok üst seviye yazılım bilen, çekirdeğe müdahale edebilecek donanım/yazılım bilgisine sahip olmalısın.

Herkes almış başını gidiyor "Kapalı kutu" da "Kapalı Kutu". Sanki imkan verseniz MacOS'u herkese açacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…