Benckmark RAM testinde "ensure that a Dual- channel XMP BIOS profile is enabled" uyarısı

chtunl

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Asus Tuf Z370 Pro Gaming
İşlemci
i7 8700K
Selam. Benckmark performans testi yaptığımda RAM ile ilgili performans uyarısı veriyor. BIOS'tan XMP açıyorum ve sadece yüzde 3'lük bir katkı sağlıyor. RAM testlerinde ise bir sorun gözükmüyor. Sorun ne olabilir? Uyarı şu: Performing below potential (4th percentile) ensure that a Dual- channel XMP BIOS profile is enabled: How to enable XMP.

https://ram.user--benchmark.com/SpeedTest/121249/Kingston-KHX2400C158G-2x8GB]Kingston HyperX 2400 C15 2x8GB.

Aradaki çizgileri silin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Full testte yazıyor o yazı onu da link verirseniz.
Ekran görüntüsü 2024-01-15 000359.jpg

XMP kapalı sizde kapatırsanız RAM'ler 2400 MHz de çalışıyor. Hali ile düşük hız.

Açın bir de öyle test yapın sonucu buraya ekleyin.

Ancak şunu belirteyim. Bende de XMP açık ama bu program bana da açılmamış uyarısı veriyor. Ama perf %96 civarında sizin ki çok düşük açıp öyle ekleyin.

XMP kapalı sizde kapatırsanız RAM'ler 2400 MHz de çalışıyor. Hali ile düşük hız.

Açın bir de öyle test yapın sonucu buraya ekleyin.

Ancak şunu belirteyim. Bende de XMP açık ama bu program bana da açılmamış uyarısı veriyor. Ama perf %96 civarında sizin ki çok düşük açıp öyle ekleyin.
XMP açık. Sadece profil 1 olarak açılıyor. O da yüzde 3'lük bir katkı sağlıyor. 2447 gibi bir şeydi galiba. Açık ve kapalı aynı değerleri veriyor. Amerika'dan yeni ram aldım Lexar ARES RGB 32GB (2x16GB) DDR4 RAM 3600MT/s CL18. Gelince onlarla değiştireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı