BenQ 24" RL2455 75 Hz olmama sorunu

Nickedbow

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar 1 ay önce falan yeni bir bilgisayar topladım ve yanındada monitör aldım. 1aydır hiçbir sıkıntım yoktu ta ki Rainbow'a girip hertz seçeneğinde 75Hz'yi görmeyene kadar. Monitörüm BENQ ZOWİE RL2455 75Hz monitör fakat nereye baktıysam 60Hz'nin üstüne çıkartamıyorum. Windows'un kendi ekran seçenekleri ayarlarından 60Hz üstü yok Nvidia denetim masasında çözünürlük kısmında 1920x1080 (doğal) kısmında 75Hz yok. Monitörün driveri falan var mı en ufak bi fikrimde yok bir şeyler indirdim ama kurulmuyor. Setup falan yok. Sistemim de şöyle

Ekran Kartı : MSİ 1060 6 GB GAMİNG X
İşlemci : i3 8100
RAM : 8 GB
Anakart : MSİ B360M Gaming Plus

Şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkür ederim ayrı olarak Nvidia denetim masasında çözünürlük değiştirme kısmında özel çözünürlük (özelleştirme butonu) pasif halde yani tıklanmıyor nasıl açacağımı da bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel Ayarları dediğiniz Sanırım bu intelin kendi grafik sürücüsü gibi birşey oluyor onu kurmadım ihtiyacım olmadığı için nvidia denetim masasında şimdi özel çözünürlük oluşturmayı açtım 75 hz olarak özel çözünürlük oluşturdum fakat kafamda hala soru işaretleri neden özel ayar olarak yok kafamı kurcalıyor. Display Port gibi mevzular varmış hani 75hz destekleme desteklememe gibi şeyler oluyormuş onu deneyim dedim display port girişide yok benq nun teknik servisini aradım monitörlerle ilgilenen arkadaş pazartesi gelecekmiş + olarak özel çözünürlük sağlıklı olmadığını idda edenlerde var

Monitörü kasaya hangi kablo ile bağlıyorsunuz? Eğer HDMI ile bağlıyorsanız alamazsınız.

Biride çıkıp teknik özelliklerine bakıp demiyor ki bu monitör 60 Hz dir. Bu monitör düşük çözünürlükte 75 Hz desteği veriyor 1080p 75 Hz için overclock yapmalısınız.

Bu monitörden bende de mevcut. 75Hz olayını oyunları oynayınca fark ettim. Lenovo Legion Y520 kullanıyorum ve sanırım Optimus teknolojisi ile INTEL 630 kullanıyor. Dolayısıyla NVIDIA panelde özel çözünürlük yok. INTEL'in kendi panelinde, özeş çözünürlüğü 1920-1080 ve 75 HZ yapmak mı çözüm teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…