BenQ 24" XL2420G vs Asus ROG Swift PG278Q

Ugurb

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kalitesi açısından hangisi daha iyidir sizce?

BenQ XL2420G 24
BenQ XL2420G 24" 1ms G-SYNC (DVI+2xHDMI+Display) Full HD Led Fiyatı
BenQ'nün Panel Tipi TN / W-LED, edge array.
Asus PG278Q 27
Asus PG278Q QHD LED Oyuncu Monitörü
İkisi arasında neden fiyat farkı bu kadar aynı biri 27 inç diğeri 24 inç?

Asus'un Panel Tipi TN / W-LED, edge array.

Asus RoG Swift PG278Q vs BenQ XL2420G - DigitalVersus

Aslına bakarsak BenQ daha iyi gibi görünüyor giriş çıkışları fazla oluşu ve monitörün 24 inç oluşu tek eksiği çözünürlük.

Hangisini almaya karar veremedim yardımlarınızı bekliyorum....
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında biraz da, sizin ihtiyaçlarınızı hangisi karşılayabilir diye sormanız gerekiyor kendinize.
Özellikle oyuncular, 24"den büyük panellerde odaklanma sorunu yaşayabiliyorlar.
ASUS'un, 1ms tepkime süresini ve 144hz yenileme hızını 2K çözünürlükte sağlıyor olması fiyat farkının en önemli nedeni. Diğer özellikler hemen hemen eşdeğer. Giriş-çıkış portlarının, ASUS için sadece DP ile sınırlandırılması da can sıkıcı bir durum.
XL2420G' yi aktif olarak kullanıyorum, sormak istediğiniz herhangi bir şey varsa cevaplamaya çalışırım...

b_berat_b
Bende araştırıyorum şuan bu XL20G modelini. Nasıl sizce, gerek performansı gerekse görüntü kalitesi? Özellikle renkleri merak ediyorum, TN panel olması çok renk kaybı yaşatıyor mu, elbette IPS gibi olmaz ama renkler doyurucu mu sence? Oyun oynayan birisiyim aynı zamanda film izlemeyide seviyorum bu açıdan bakınca oyunda olduğu kadar filmlerde nasıl bir görüntü sergiliyor mesala? Karanlık alanlar tam siyah mı yoksa sanki ışık tutulmuş gibi mi duruyor? Cevaplarsanız sevinirim.

Emrah, performansı harikulade. CS-GO'da ki akıcılığı tecrübe etmeni isterim. Ben ilk kullandığımda bayağı etkisinde kalmıştım şimdi alıştı tabi gözler, normal geliyor artık.
IPS panel kullanmak şimdiye kadar nasip olmadı, söylediklerim ne derece sağlıklı olur bilemiyorum ama dediğin ışık tutulmuş hissini özellikle siyahlarda yaşıyorum. Renklerde bir solgunluk var gibi, nasıl desem canlılık yok sanki. Tabi bunları monitörü almadan önce biliyordum, o yüzden şikayetçi filan değilim.
Film konusunda da bir kaç şey söylemek gerekirse, genel olarak tatmin edici diyebilirim. Duruş pozisyonu önemli, ben sürekli tam karşısında oturduğum için renklerde bir bozulma yaşamıyorum.
Eğer TN panel istemiyorsan, IPS'e yakın canlılıkta olan VA panelleri düşünebilirsin. EIZO geliyor aklıma ama onuda tedarik etmek zor.
Neyse umarım söylediklerim faydalı olur, iyi sosyaller...

Uğur, Hertz değerinin renkler üzerinde bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Kullanılan panelden kaynaklanan genel bir durum, rahatsız edici bir problem değil. Çoğu kullanıcı belki farkı bile anlamıyordur.
Bu monitörden daha mı iyidir derken! Daha iyi olduğunu, alacağın performans açısından, rahatlıkla söyleyebilirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…