BenQ EX2510, EX2710 vs ASUS VG279QL1A vs MSI MAG274R

Selam dostlar. Ben 3 monitör arasında kaldım, sizce bunların içinden en iyisi hangisi?

BenQ hakkında pek bir bilgi verilmemiş. 8 Bit diyor ama 6bit+FRC bile olabilir mi? DCI P3 belirtilmemiş. 400 CD parlaklık ve HDR'i var. 2ms gtg degerine sahip. sRGB 99. Kagıt üstün de deger olarak MAG274 ve ASUS VG279QL1A'dan sanki geride kalmış. 132 sRGB MSI'de 125 sRGB ASUS'ta var. GTG tepkime süresi olarak ama BenQ en iyisi. Bir de fanboyluk gibi olacak ama BenQ'nun marka agırlıgı sebebiyle aklım BenQ'dan yana. Parlaklık olarak MSI 300CD, ASUS 400 CD. Kafam çok karıştı. Siz olsanız hangi monitörü alırdınız?
@allmightymihawk

Son düzenleme:
Yani 2 donanım markası 1 monitör markası karşılaşıyor gibi olmuş.

Panel kalitesi olarak aşağı yukarı aynı paneller. Asus'un sRGB tarafında biraz daha gamut olarak yüksekliği var.

Benq'nun ise tepki süresi konusunda üstünlüğü var.

Yani şöyle söyleyeyim. %100'ün üzeri gamutta zaten biraz profesyonele giriyor. Fotoğrafçı değilsen. Ha olması iyi tabi.

Benq monitör markası olduğu için gömülü teknolojileri çok daha iyi. Göz sağlığı özellikleri, oyun eklentileri, video modları falan hep önceden çok iyi ayarlanmış şekilde geliyor. Sana customize edecek çok şey bırakmıyor lakin yine de optimum performans biraz öznel bir şey. Renk öznel bir konu çünkü. Ayarlaması da kolay.

Ben de BenQ fanboyu sayılırım monitör konusunda. Dolayısı ile tavsiyem EX2510 ya da 2710 olur. 1080p için 2510'u daha çok tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı