İyi sosyaller. Bir süredir monitör arayışı içerisindeyim fakat her markanın ciddi caydırıcı teknik arızaları ya da teknik desteği konusunda sıkıntıları var. Birkaç gün önce LG 24GN650-B modelini aldım ölü piksel ve coil whine sorunundan dolayı iade ettim. Anladığım kadarıyla son serilerinde bir sıkıntı var son zamanlarda bu sorunla çok karşılaşan olmuş. AOC 24G2U modelinde de sıkça ölü piksel ve teknik hizmette sorun yaşanıyor. ASUS TUF modelleri de önerilmiyor. Bütçemi biraz artırıp en azından sağlam bir modele yönelmeyi düşünüyorum. BenQ EX2510s mobiuz modeli şu an Amazon'da 4 bin lira. Kullanan ya da ürünü deneyimleyenlerin görüş ve tavsiyelerini bekliyorum. BenQ teknik destekte nasıl? Şimdiden teşekkürler.
İyi sosyaller. Bir süredir monitör arayışı içerisindeyim fakat her markanın ciddi caydırıcı teknik arızaları ya da teknik desteği konusunda sıkıntıları var. Birkaç gün önce LG 24GN650-B modelini aldım ölü piksel ve coil whine sorunundan dolayı iade ettim. Anladığım kadarıyla son serilerinde bir sıkıntı var son zamanlarda bu sorunla çok karşılaşan olmuş. AOC 24G2U modelinde de sıkça ölü piksel ve teknik hizmette sorun yaşanıyor. ASUS TUF modelleri de önerilmiyor. Bütçemi biraz artırıp en azından sağlam bir modele yönelmeyi düşünüyorum. BenQ EX2510s mobiuz modeli şu an Amazon'da 4 bin lira. Kullanan ya da ürünü deneyimleyenlerin görüş ve tavsiyelerini bekliyorum. BenQ teknik destekte nasıl? Şimdiden teşekkürler.
Evet fiyatı 1000 lira kadar fazla ama dahili hoparlörleri bayağı methedilmiş ekstra hoparlöre para vermektense içerisinde olması daha iyi diye düşündüm. Bir de uzun süre kullacağım kaliteli sağlam bir şey olmasıda tercihim.
Evet fiyatı 1000 lira kadar fazla ama dahili hoparlörleri bayağı methedilmiş ekstra hoparlöre para vermektense içerisinde olması daha iyi diye düşündüm. Bir de uzun süre kullacağım kaliteli sağlam bir şey olmasıda tercihim.
BenQ'nun teknik servisi diğer monitör üreticileri ile aynı duyduğum kadarıyla, geçen gün BenQ servisi ile ilgili bir konu açılmıştı THH'ye gidecek sanırsam. Bir farkı yok yani servis olarak.
Amazondan EX2510s alırsanız bir sorun olduğunda iade edebilirsiniz ama bu kadar para verip sRGB'nin %89'unu kapsayan bir monitör alınmamalı bence. Bu monitörün rakibi G24F, G24F'in de cızırtı sorunu olabiliyor araştırdıysanız karşılaşmışsınızdır elbet. Cızırtı sorunu olması iade için yeterli bir sebep diye biliyorum, satıcıyı arayıp ondan da bilgi alabilirsiniz. Eğer satıcı cızırtıya iade/değişim veriyorsa G24F'e şans verin derim.
BenQ'nun teknik servisi diğer monitör üreticileri ile aynı duyduğum kadarıyla, geçen gün BenQ servisi ile ilgili bir konu açılmıştı THH'ye gidecek sanırsam. Bir farkı yok yani servis olarak.
Amazon'dan EX2510s alırsanız bir sorun olduğunda iade edebilirsiniz ama bu kadar para verip SRGB'nin %89'unu kapsayan bir monitör alınmamalı bence. Bu monitörün rakibi G24F, G24F'in de cızırtı sorunu olabiliyor araştırdıysanız karşılaşmışsınızdır elbet. Cızırtı sorunu olması iade için yeterli bir sebep diye biliyorum, satıcıyı arayıp ondan da bilgi alabilirsiniz. Eğer satıcı cızırtıya iade/değişim veriyorsa G24F'e şans verin derim.
Evet hocam haklısınız %99 SRGB'den fazlası olmalıydı. O modelide araştırdım AOC, LG şikayetlerini aynı oranda Gigabyte modelinde de gördüm. Şaşılacak şekilde bu övülen modellerde son zamanlarda sıkıntılar var. Yoğun şekilde bobin cızırtısı ve ölü pikseller fazla. Teknoloji şans işi tamam kabul ama bu kadar da zar atmak gibi olmaması lazım. AOC zaten çoğunlukla 2 haftalık süreç içinde bile iade almıyor birkaç tane satıcı var. sRGB ne oranda önem arz ediyor peki ne yönden eksi ve artıları olacaktır?
AOC'un 1-2 sene sonra kronik dikey çizgi çıkma sorunu olabiliyor, diğer monitörlerin sorunları kendini başta belli ediyor ama AOC daha sonra belli ettiğinden ben 24G2U'yu önermiyorum artık.
BenQ'da bilinen kronik bir sorun yok ama belli olmaz tabi yeni bir model. Ölü piksel işi tamamen şans hepsinde çıkabilir; benim monitörde de var 1 tane köşede, rahatsız etmediğinden değişime göndermedim.
İnternetteki içerikler fotoğraftaki çizgili üçgene göre yapılıyor EX2510s'in renk gamı özellikle kırmızı-mor tonlarında o standardı yakalayamıyor. sRGB üçgeninin(çizgili üçgen) %89'unu kapsıyor. Hacim olarak sRGB'nin %101'i.
G24F ise %98'ini kapsıyor hacim olarak %122.
BenQ'nun ise avantajlı olduğu konu 1ms mevzusu, G24F'in 1ms modu çoğu monitör gibi kullanılamaz şekildeyken BenQ'nun kullanılabilir.
AOC'un 1-2 sene sonra kronik dikey çizgi çıkma sorunu olabiliyor, diğer monitörlerin sorunları kendini başta belli ediyor ama AOC daha sonra belli ettiğinden ben 24G2U'yu önermiyorum artık.
BenQ'da bilinen kronik bir sorun yok ama belli olmaz tabii yeni bir model. Ölü piksel işi tamamen şans hepsinde çıkabilir; benim monitörde de var 1 tane köşede, rahatsız etmediğinden değişime göndermedim.
Eki Görüntüle 1372206
İnternetteki içerikler fotoğraftaki çizgili üçgene göre yapılıyor EX2510S'in renk gamı özellikle kırmızı-mor tonlarında o standardı yakalayamıyor. sRGB üçgeninin(çizgili üçgen) %89'unu kapsıyor. Hacim olarak SRGB'nin %101'i.
G24F ise %98'ini kapsıyor hacim olarak %122.
Aynen dediğiniz gibi hocam yani bu fiyata F/P denilen bütün ürünlerde ya kutu açılışıyla ya sonradan bir sıkıntı çıkıyor. Zaten Amazon harici bir yerden almayı da istemiyorum. Dediğiniz gibi fiyatından ötürü BenQ çok tercih edilmemiş daha birkaç ay önce 5 6 bin bandında satışa sunulmuş. Bu modelde cezbedici olan taraflar başta hoparlör (3 farklı moda sahip ve fazlasıyla tatmin edici), ambient light, ekran modlarının duruma göre siyah beyaz okuma moduna kadar seçilebiliyor olması, ayak standının masada çok fazla yer kaplamaması.
BenQ XL2411P kullanıyorum ve memnunum hocam. BenQ Zowie ortak üretimi, gayet kaliteli. Servis konusunda bir şey diyemeyeceğim, hiç servise gönderme ihtiyacım olmadı. Bu arada dediğiniz gibi monitör alırken Amazon dışında bir yerden almayın bence de. Aldığım AOC monitörün ekranında bir sorun vardı, sorunsuz iade aldılar.
BenQ XL2411p kullanıyorum ve memnunum hocam. BenQ Zowie ortak üretimi, gayet kaliteli. Servis konusunda bir şey diyemeyeceğim, hiç servise gönderme ihtiyacım olmadı. Bu arada dediğiniz gibi monitör alırken Amazon dışında bir yerden almayın bence de. Aldığım AOC monitörün ekranında bir sorun vardı, sorunsuz iade aldılar.
Yani hocam aynen öyle. Zaten ülkemizde fiyatlar malum 1600 lira olan ürün şimdi 3000 lira e öyle olunca da bir esprisi kalmıyor. Daha kaliteli olana biraz daha bütçe ayırmak mantıklı geliyor en nihayetinde yıllarca kullanılacak bir ürün.