Benq EX2710Q vs Gigabyte M27Q

Bütçe
12.000

mülayimsert

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 10 gündür monitör arıyorum kafayı yemek üzereyim en son eleye eleye bu iki seçenek arasında kaldım. Monitörü hem Pc'ye hem de Ps5'e bağlayacağım iki tarafta da düzgün görüntü vermesi önemli benim için.

Bana göre Benq'nun artıları;
-Ekranın sağa ve sola dönebilmesi
-Güçlü dahili hoparlörlerinin olması (Kulaklık kullanmayı pek sevmiyorum)
-8 bit + FRC desteğinin olması ( 1 milyarın üzerinde renk derinliği)
-Satıcının Amazon olması (Olası değişim durumunda zorluk çıkarmazlar diye düşünüyorum)

Gigabyte'ın artıları;
-Rtings incelemelerine göre nispeten daha iyi kontrast değerleri vermesi
-Yine Rtings incelemelerine göre 120hz ve 60hz'de (biliyorsunuzdur Ps5'de birçok oyun bu 2 tazeleme hızında çalışıyor) daha düşük tepki süreleri vermesi
-Fiyat olarak bi miktar daha uygun olması
-Tipik parlaklığın daha yüksek olması 400 cd'ye kadar çıkabiliyor.(Benq'da bu HDR açılmazsa 260 seviyelerinde)

Gigabyte olanı tercih edersem ekstra olarak 2+1 ses sistemi almam gerekecek bu da 1000 liranın üzerinde maliyet ve masa üzerinde karmaşa demek.
Ayrıca kafama takılan bir diğer konu M27Q Gigabyte'ın kendi sitesinde rev 1.0 ve rev 2.0 olarak listeleniyor. Şuan tek satışı olan Ebrar Bilgisayar'a sorduğumda almam durumunda rev1.0 olanından göndereceklerini söylediler. Rev 1.0' da 8 bit + FRC desteği yok ayrıca renkler RGB değilde BGR olarak dizilmiş bu da yazılarılar da bulanıklığa sebep oluyormuş diye okudum. Rev 2.0 da bu sorunları düzeltmişler ama dediğim gibi satıcıya sorduğumda Rev 1.0 göndereceklerini söylediler.
Linkleri aşağı bırakıyorum.

Benq: Amazon.com.tr
Gigabyte: Gigabyte M27Q 27" 0.5 MS 170 Hz FreeSync Premium 2K QHD IPS LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri

Hocam ayni seyi ben de yasiyorum. 1-2 haftadir monitor ariyorum hicbiri aklima yatmadi. Benq modelin parlakligi 300-350 seviyesinde olsa hic dusunmeden alacagim ama buyuk bir eksi. Gigabyte icin de cok fazla olu piksel sikayeti gordum. Kontrast orani diger monitorlere gore iyi ancak az da olsa ghosting olayi varmis.

Valla hocam saçlarım beyazladı monitör düşünmekten. Bugün fişi çekip alıcam ama kafaya koydum yoksa birde kdv zammından etkileneceğiz. benq olanın parlaklık çok mu kötüdür acaba bilemiyorum ki. Bende şuan 280 cd parlaklığı olan va panel bi monitör var çok kötü değil parlaklığı yani.

Benim odada pencere tam arkamda kaldigi icin, 250 nit gunduz yetersiz kalir diye dusunuyorum, belki size yeterli gelebilir. Bu kadar guzel bir monitorun neden boyle basit bir zayif noktasi var aklim da almiyor. Piyasada 350-400 nitlik modeller kol gezerken hem de.

En son ani bir kararla VA monitor alacagim herhalde ama black smearing, ghosting gibi seyler var onlarda da.

Benq olanı sipariş geçtim. Benim masa da pencerenin tam karşısına denk geliyo ama eğer çok rahatsız ederse karartma perdeleri var onları çekerim diye düşünüp aldım. Amazonun satıcı olması ve iyi bir dahili hoparlörünün olması beni ikna etti. Panel olarak parlaklık dışında zaten mükemmele yakın gözüküyo kendi fiyat bandında cuma teslim edilecek gelince bi inceleme yapmaya çalışırım.
Viewsonic va panel bi monitörüm var şuan ghosting çok bariz var ps5'te 60hz'e geçince bu arşa çıkıyo bir de renk canlılığı diye birşey yok o yüzden tekrar va panel almayı aklımdan geçirmedim. Bu sorunları çözdükleri güncel va paneller vardır belki ama ben soğudum va panelden biraz açıkçası.

Hayirli olsun hocam. Aynen, Benq'larda 5W'lik subwoofer var hoparlorlere ek olarak, o yuzden ses olarak cok tatmin eder diye dusunuyorum. Incelemenizi sabirsizlikla bekliyorum.

Ben de aynı gemideyim. Ben de benzer modeller arasında kaldım, zira zaten başka model yok piyasada.
BenQ ile ilgili reddit'te iki farklı panel kullandıldığından bahsedilmiş. LG panelli olanlar daha iyi iken İnnoLux paneli olanların görüntüleri daha kötüymüş. Monitörün servis menüsüne girince paneli görünüyor. Nasıl yapılacağıyla ilgili videoyu şuraya koyuyorum. BenQ alan arkadaşlar panelleriyle ilgili bilgi verirlerse sevinirim.

Aynen o reddit konusunu ben de görmüştüm. Amazon üzerinden BenQ olanı sipariş etmiştim ama içime sinmemişti sonra tavsiye üzerine siparişi iptal edip şu monitörü alma kararı verdim

bakalım daha gelmedi umarım pişman olmam

Aldığınız monitör 4K bir monitör ama. Sonra performans sorunu yaşamayın.
Bir de Odyssey'ler VA panel değil mi?

Son düzenleme:
Aldığınız monitör 4K bir monitör ama. Sonra performans sorunu yaşamayın.
Bir de Odyssey'ler VA panel değil mi?
Ps5 ve pc’de karma kullanıcam ps5 tarafında sıkıntı olmaz ama pc’de artık upgrade yaparım zamanla Ya da çözünürlüğü düşürüp 2k veya 1080p yapsam görüntü bozulur mu acaba?
Odyssey’lerin çoğunluğu va panel ama ips ve oled vs kullanıdığı modellerde oluyo. Aldığım modelde ips panel var mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…