BenQ GW2470H 23.8" 4ms nasıldır?

Volume10

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Uzun süredir ofise bilgisayar monitörü alacağım. Acer 23 G236HLBBD aldım fiyasko çıktı iade ettim. Siyahı siyah değil beyazı beyaz değildi resmen. Neyse şimdi ise paraya biraz daha kıydım ve BenQ GW2470H aldım. Sizce monitör nasıldır kullanan var mı? Henüz elime ulaşmadı. 3-4 tane daha alacağım için soruyorum. Hata yapmayalım.

BenQ GW2470H 23.8" 4ms (Analog+2xHDMI) Full HD AMVA Monitör Fiyatı

Almadan önce konuyu açsaydın GL2460HM önerirdim, 2 ms gecikme süresi var.

Bahsettiğiniz modeli de incelemiştim fakat ayak kısmının oval olması nedenıyle begenmemıştım. O nedenle onu almayı düşünmedim. 2 ms olmasına rağmen. Ofiste kullanılacagı ıcın 4ms yeterlı gelır herhalde dıye dusunmustum.

Bir de kontrast oranı verdıgınız modelde 1000:1 yazıyor. Benim aldığım modelde 3000:1 yazıyor. Bu ne gibi farklılık yaratır bilginiz var mı?

Ayrıca hızlı yanıt ıcın tesekkurler. Ben baska sıtelerde sormustum hep ama pek yanıt alamadım. Bosa yanıt beklemısım burası varken. Buraya daha once uye olmustum ama ilk kez aktif olarak bır sey soruyorum. Bundan sonra buradan sormak lazımmış :)

Oyun için olmadığı sürece gecikme pek önemli değil. Kontrast oranının yüksek olması, siyah ve beyaz görüntünün daha gerçek ve keskin olmasına yarıyor, görüntü daha net ve keskin oluyor kısaca.

O zaman iyi bir tercih yapmışım sanırım. Aldığım ve iade ettiğim Acer monitörde 800:1'miş o değer. Ve siyahı söylediğim gibi siyah değil gri gösteriyordu. Şok olmuştum. Şu an kullandığım monitörde de renkler inanılmaz canlı olduğu için garip geldi. Sanıyorum aynı sorunu bu Benq'da yaşamayacağım.

Çok teşekkürler Asım Demir.

Bahsettiğiniz modeli de incelemiştim fakat ayak kısmının oval olması nedenıyle begenmemıştım. O nedenle onu almayı düşünmedim. 2 ms olmasına rağmen. Ofiste kullanılacagı ıcın 4ms yeterlı gelır herhalde dıye dusunmustum.

Bir de kontrast oranı verdıgınız modelde 1000:1 yazıyor. Benim aldığım modelde 3000:1 yazıyor. Bu ne gibi farklılık yaratır bilginiz var mı?

Ayrıca hızlı yanıt ıcın tesekkurler. Ben baska sıtelerde sormustum hep ama pek yanıt alamadım. Bosa yanıt beklemısım burası varken. Buraya daha once uye olmustum ama ilk kez aktif olarak bır sey soruyorum. Bundan sonra buradan sormak lazımmış :)

Öncelikle hayırlı olsun. Bu ekranı bende almayı düşünüyorum.
Ben bu monitörü incelemiştim. Youtube'de bu videoları gördüm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Özellikle ilk video siyah koyu arka plan üstüne gri yazıda çok açık ghosting olduğunu gösteriyor.
Ama bu modele bağlı bir sorun mu bilmiyorum. (Ama) ayarı high olarak ayarlanmış. Bu ayar monitörün bir çeşit overclock özelliğidir. En ideal seviye orta seviye olan high seçeneğidir. Sizde bu monitör elinize geçince ghosting testleri yaparak buradan paylaşırsanız sevinirim. Özellikle sayfaları aşağı çekerken koyu arka planda ghosting yaşayan bir kaç kişi gördüm. Umarım sizde bu sorunlar çıkmaz. Sizden alacağım haber ile bu monitörü almayı planlıyorum.

Teşekkürler

Valla bu videolara göre aynısı bizde de olacak anlasılan. Ama benım anlamadıgım nokta şu. Yanı bu tur sorunları yasamamak ıcın herhalde 1000 lirayı gozden çıkaracağız. Bu da mantıklı gelmıyor yanı. Eskı monıtorlerde boyle sorunlar hıc yoktu. Şimdi şaşkınım yani. 2008 Yılında 23" Philips monitor aldım hala kullanıyorum hıc boyle sorunları yok. Renkler cok net ve tam. Ghosting de sıfır. 300cd parlaklık. 450 liraya almıstım. Şimdi valla bu monıtorden 500'e bulsam hıc kacırmam :D

Alınca test yaparım artık :)

Valla bu videolara göre aynısı bizde de olacak anlasılan. Ama benım anlamadıgım nokta şu. Yanı bu tur sorunları yasamamak ıcın herhalde 1000 lirayı gozden çıkaracağız. Bu da mantıklı gelmıyor yanı. Eskı monıtorlerde boyle sorunlar hıc yoktu. Şimdi şaşkınım yani. 2008 Yılında 23" Philips monitor aldım hala kullanıyorum hıc boyle sorunları yok. Renkler cok net ve tam. Ghosting de sıfır. 300cd parlaklık. 450 liraya almıstım. Şimdi valla bu monıtorden 500'e bulsam hıc kacırmam :D

Alınca test yaparım artık :)

Haklısınız.
Ben hangi monitörü incelesem illa bir yerden fire veriyor. Umarım kronik bir sorun değildir. Test ettiğinizde yazarsanız sevinirim. Ben sadece bu monitör ile 2-3 video gördüm. Belki sadece o kişi bu sorunu yaşıyordur. Bende bu ekranı almayı cok istiyorum.

Tekrar teşekkürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı