BenQ Zowie XL2546X monitörde ghosting mi var?

Eko1910

Kilopat
BenQ Zowie XL2546X modeli alalı 15 gün oldu, sizce ghosting mi var? Bir de test sırasinda titreme yapmaya başladı, değişim istemeli miyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu bahsettiğin de ghosting olarak geçer. Fakat bildiğimiz yavaş paneldeki ghosting değil bu. Overshoot yaşıyorsun şu an. OverDrive ayarlarıyla oynadıysan Fast veya strong ayarları buna sebep olur. Yani görüntüyü hızlandırdıkça aynı görüntünün yansıması oluşur. Bunu dengelemen için OD ayarını dengeliye al. Devam ederse kapatıp kontrol et.

1920 pikselde yapıldı bu test. DyAc2 premiumda AMA : high olarak ayarlıydı

Burda ekranın ortasındaki dalgalanme neden kaynaklı bilmiyorum bu testdede DyAc2 Premium AMA : 19 olarak ayarladım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Burdadada gözüküyor dalgalanma

1920 pikselde yapıldı bu test. DyAc2 premiumda AMA: High olarak ayarlıydı

Burada ekranın ortasındaki dalgalanme neden kaynaklı bilmiyorum bu testdede DyAc2 Premium AMA: 19 olarak ayarladım

DyAc profilinin High olması görüntüyü dağıtıyor olabilir.
Düşük tepkime süresine sahip olduğu için monitör haliyle bunu daha da diplere çekmeye çalıştıkça dengesizlikler yaşanabiliyor.
Zowie kendi sitesinde içerik sunmuş.
Dengeli bir ayar yakalarsan problem yaşamazsın.
Benzer şikayetlerin üzerine konuşulan yabancı forumlarda mevcut.
Anlayacağın tepkime süresini çok zorlama.

Arkadaşımda 2546k modeli var onda ayarlar yüksekte olmasına rağmen ghosting yok diyor. Acaba benim monitördemi bir sıkıntı var yoksa bu modelde herkesdemia aynı onu öğrenmek istiyorum. Aynı monitörü kullanan birini bulsam testi onada yaptıracam. Peki bu yeni attığım videolardaki titrememi denir dalgalanmamı denir o neden kaynaklı 1 adlı videoda monitörün o bölgesindeki ufolarda o hızada bi sıkıntı var gibi 2. Videodada daha yakın gözüküyor bu olay normalmi bu videolarda 1920 pikselde test edildi

Arkadaşımda 2546k modeli var onda ayarlar yüksekte olmasına rağmen ghosting yok diyor.

Bunu bilmen için aynı ayarları kontrol edip UFO testini kayıt alman lazım. Bende yok demek çok sözel bir ibare. Belki Overshoot'u arkadaşın fark etmiyor ya da gözü alıştı.

2. Videodada daha yakın gözüküyor bu olay normal mi bu videolarda 1920 pikselde test edildi

O videoda ki sorun flicker olarak geçiyor. FreeSync veya G-Sync açıksa kapatıp kontrol eder misin? Yazılımlar karışıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…