Bes mantıklı mı, hangi sistemi kullanmak gerekir?

Lessrade

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncesinde bes i araştırdım ve mantıklı gelmişti. Son biraz daha baktığımda mantıklı olmadığına dair yazılar gördüm sizce mantıklı mı?
Bir de eğer bes e gireceksem bankaların bes sisteminden mi gitmeliyim yoksa diğer ahe gibi yerlerden mi girmeliyim?(vergi, kesintileri falan yazarsanız sevinirim)

Ama bu sistemden gayet de iyi şekilde kazanan insanlar var. Uzun süreli yapınca kazanılıyor.
Bu sana ekstra bir para kazandırmıyor ki. Kazandığın paranın bi kısmını senin için biriktiriyor, sana geri veriyor. Bu arada ülkede siyasi ve ekonomik açıdan düzenli olarak sıkıntılara girdiği için alım gücün düşüyor. Paranı korumanın en iyi yolu alacağın şeyleri satın almak bence. Ama sen diyorsan ki ben para biriktiremem hep harcarım, o zaman senin için mantıklı bir birikim yolu olabilir.

Şuan için ülkemizdeki en mantıklı seçimlerden olabilir. Biriken para kendi kendine dursa veya sadece mevduat faizi ile birikse mantıksız diyebilirdik ama BEFAS sitesinden son bir kaç yıllarda BES fonlarının getirelerine bakın lütfen. Araştırın ve kafanıza da yatan fonları seçip en düşük 10 yıl vadeli bir fon sepeti yapın. İşte o zaman enflasyona ezilmek çok zor olurdu.

Şu an için ülkemizdeki en mantıklı seçimlerden olabilir. Biriken para kendi kendine dursa veya sadece mevduat faizi ile birikse mantıksız diyebilirdik ama befas sitesinden son birkaç yıllarda bes fonlarının getirelerine bakın lütfen. Araştırın ve kafanıza da yatan fonları seçip en düşük 10 yıl vadeli bir fon sepeti yapın. İşte o zaman enflasyona ezilmek çok zor olurdu.

Bende böyle düşünüyorum bu yaşımda çıkıp anında araba veya ev alacak maddi durumum yok. Olana da saygı duyarım yani bende zaten o fon getirilerini gördükten sonra aklıma bayağı bir mantıklı geldi.

Bes içeriğindeki fonlar doğru seçildiğinde gayet güzel bir birikim aracıdır. Ben 4 senelik birikim ile 2018'de 2009 model araba almıştım. Şimdi de 6 senedir kullandığım arabanın piyasası kadar para kenarda yine birikmiş durumda. Arabanın fiyatı 6 senede 15 kat artmış iken, o sırada tekrar bes ile biriktirmeye başladığım miktar 50 kat artmış.

Bes içeriğindeki fonlar doğru seçildiğinde gayet güzel bir birikim aracıdır. Ben 4 senelik birikim ile 2018'de 2009 model araba almıştım. Şimdi de 6 senedir kullandığım arabanın piyasası kadar para kenarda yine birikmiş durumda. Arabanın fiyatı 6 senede 15 kat artmış iken, o sırada tekrar bes ile biriktirmeye başladığım miktar 50 kat artmış.

Önerdiğiniz bir bes şirketi var mı yoksa bankalardan mı yapmak mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı