Beta balığına nasıl bakılır ve çöpçü balığı ile birlikte yaşar mı?

Rewk

Hectopat
Daha fazla  
10-12 litrelik boş bir akvaryumum var, içinde beyaz taşlar ve peri bacaları şeklinde çömlek vardı, onun da ucunu kırdım mağara yaptım, beta her gün zaman zaman içine giriyor. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama yaklaşık 4-5 aydır haftada 1 betayı bir bardağa alıyorum akvaryumu temizliyorum, içine yarım saat beklemiş çeşme suyu koyuyorum.

Kırmızı bir yem verdiler, toplu halde atarsam yere düşeni almıyor tek tek yemesini bekliyorum, bir de yem çok kötü kokuyor akvaryumu da kokutuyor, her sabah 5-6 tane yedikten sonra artık atmıyorum o gün.

Bu yaptıklarım ne kadar doğru? Ayrıca akvaryumdaki su ve taşlar 4-5 gün sonra yeşil oluyor, neden?
Denemek için 2-3 kere akvaryumun yanına ayna koydum ve hemen sinirlendi, kabardı.

Son olarak da oksijen ya da hava motoru ( adını bilmiyorum) o olmadan beta ile birlikte yaşayacak balık var mı? Zaten kavgacı balık ama çok da maliyetli olmadan ufak tefek eklemeler yapmak istiyorum, bu oksijen motorunu alamam(maddiyattan değil) onsuz zor olsa da yine de sormak istedim.

Yaşamaz akvaryum küçük şahsen
yaşamazlar akvaryum uygun değil

Betaya belli olmaz hocam. Saldıran hayvanlar. İstersen dene al bir adet. Gerçi akvaryum ufakmiş.

Çöpçü olmaz ama akvaryum beta için uygun akvaryum.comdan yem tavsiyeleri falan isteyin yardımcı olurlar.
1.si o taşları falan kaldırın çok zararlı peri bacası dahil.
2.si bir filtre gerekli çok dalgalandırmasın suyu bir şelale filtre alın.
3. suyu çok yanlış değiştiriyorsunuz balık nasıl yaşamış hayret ettim her 1 hafta sadece akvaryumdaki suyun %30'unu alın yeni suyla değiştirin.

Yaşamaz akvaryum küçük şahsen.

Yaşamazlar akvaryum uygun değil.

Beta balığı için yeterli hacim neden yaşayamasın?

Çöpçü balığıyla beraber yaşarmı dedi arkadaş ben yok dedim ikisi de kavga edebilir. O yüzden akvaryum ikisine küçük gelir.

Fişten dolayı fişe takılacak şekilde filtre alamam, yazın çocuklar heves etmişti japon balıkları almıştım sonra onlar tek tek ölünce bunu aldım, şükür bu yaşadı, hem yazın sıcağında sıcak suda yaşadı, mutfakta masanın üstünde duruyor her zaman ve orada petek yanmıyor ama soğuk değil yine de su nispeten soğuk.

Dediğinizi de yaptım ama suyunu bu şekilde değiştirmezsem göz gözü görmeyecek şekilde oluyor su, yem yeşil oluyor.

Peri bacasına alıştığını düşünüyordum ben de, çünkü korktuğunda falan giriyordu. Şimdi her şeyi çıkarayım mı, o zaman da yemden kalanlar ve pislikleri ili içiçe olmaz mı?

Taban temizliğini nasıl yapmamız gerekiyor? Çöpçüyü de o yüzden sormuştum.

Bir de sizin verdiğinz siteyi açınca çıkan mesajları okudum da "Ben sizin yerinizde olsam en miniklerinden bir iç filtre kullanırım hatta onu da kullanmam, bol bitki ve haftalık dip çekimi ile hallederim işimi." yazmış birisi, nasıl bitki bu?

Yardımlarınız için teşekkürler. @@144hzmonitörlazım
@@Cryophonik @@Unti

Filtre olmadan hep o şekilde su değiştirme zorunda kalırsınız. Renkli kum ya da o süs eşyaları suya zarar vermekten başka bir şey yapmaz. Bitki hakkında pek bir şey bilmiyorum ama iç filtre yerine iş görebilir akvaryum forumlarına sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…