Beyaz mATX kasa önerisi

skblackmamba

Centipat
Dostlar selam. Başlıkta belirttiğim gibi bir kasa arıyorum. Malzeme kalitesi yüksek olsun yeterli. Sıvı soğutma falan takmayacağım, Arctic i35 kule tipi soğutucum sığsın yeter. 3 bine kadar çıkabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili ASUS maksimum hava soğutucu uzunluğunu yazmaya üşenmiş anlaşılan ama neredeyse her kasa en azından 160mm'ye kadar destekliyor. Zaten AP201 kompakt olduğu kadar şaşırtıcı derecede ferah bir kasa.

@picl raknhocam

Bu daha mantıklı olmaz mı?

Beğenmiyorsan alma? Zorla aldıran yok ki. Git 100 liraya hurdacıdan al.
mATX istemiş arkadaş.

Hocam sonra gelip konu açıyorlar "kasamda çok ısınıyor, ekran kartı 100 derece, işlemci çok ısındı" diye.
Her küçük kasa ısınmak zorunda mı? Düzgün havalandırılan herhangi bir form faktöründeki herhangi bir sistem iyi sıcaklıklarda kalabilir. Kaldı ki AP201 gayet iyi bir kasa, gerek hava akışı gerekse malzeme kalitesi olarak.

mATX istemiş arkadaş.

Her küçük kasa ısınmak zorunda mı? Düzgün havalandırılan herhangi bir form faktöründeki herhangi bir sistem iyi sıcaklıklarda kalabilir. Kaldı ki AP201 gayet iyi bir kasa, gerek hava akışı gerekse malzeme kalitesi olarak.
Yok hocam ben ona demedim ki. Zaten küçük kasa ısınır diye bir şey yok. Benim dediğim şu, 3000 liraya kasa alınmaz diyenler 500 liraya dandik bir kasa alıyorlar. Sonra gelip konu açıyorlar "kasamda çok ısınıyor. İşlemci 90 derece." diye. Yoksa küçük kasa ısınır diye bir şey yok. AP201 zaten güzel bir kasa.

Sevgili ASUS maksimum hava soğutucu uzunluğunu yazmaya üşenmiş anlaşılan ama neredeyse her kasa en azından 160mm'ye kadar destekliyor. Zaten AP201 kompakt olduğu kadar şaşırtıcı derecede ferah bir kasa.
Dostum ben bu kasaya baktım, gayet kaliteli gözüküyor. Ancak ben yanda temperli cam istiyorum. Öyle bir versiyonu da var ama bu sefer de soğutma performansından götürüyor tabii. Bi de ben daha önce önden fanlı olmayan bir kasa kullanmadım. Bunun üzerine koyuyoruz galiba. İki üst - bir exhaust fan şeklinde kullansam, önden fanlı kasalardaki verimi alabilir miyim serinlik açısından?

Dostum ben bu kasaya baktım, gayet kaliteli gözüküyor. Ancak ben yanda temperli cam istiyorum. Öyle bir versiyonu da var ama bu sefer de soğutma performansından götürüyor tabii. Bi de ben daha önce önden fanlı olmayan bir kasa kullanmadım. Bunun üzerine koyuyoruz galiba. İki üst - bir exhaust fan şeklinde kullansam, önden fanlı kasalardaki verimi alabilir miyim serinlik açısından?
Kasanın yanından direkt olarak bir hava akışı olmadığı için pek fark etmez yanının mesh veya cam olması. Kasanın önünde hava girişi için fan yok ama 2 adet 120mm fan takabilirsiniz kendiniz, hava akışını gayet yeterli sağlar.

Kasanın yanından direkt olarak bir hava akışı olmadığı için pek fark etmez yanının mesh veya cam olması. Kasanın önünde hava girişi için fan yok ama 2 adet 120mm fan takabilirsiniz kendiniz, hava akışını gayet yeterli sağlar.
Hocam şöyle, bu kasada PSU’yu ön tarafa takmamız gerekiyor sanırım, yani normal kasalarda ön fanların olduğu yerde PSU var yanlış mıyım? Dolayısıyla ön tarafa 12 ya da 14’lük fan takamıyoruz. Ben üst tarafa iki tane fan ve çıkış fanı taksam, yani üç tane fanla verim alabilir miyim acaba? Yani kasa fanları üstte ya da önde farkediyor mu verim konusunda, soru bu aslında. Uzattıysam kusura bakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı