Beyaz sleeved kablo önerisi

Lemrado

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Kaliteli ve bütçeme uygun beyaz PSU bulamadığım için ben de Corsair RM850e model PSU alıp kabloları beyaza dönüştürmeyi düşündüm. Bu konuda bilmediğim çok şey var, hangi kablolardan almalıyım? Alırken neye dikkat etmeliyim? Dün biraz araştırdığım kadarıyla bu kablolar PSU'nun mevcut kablolarına ek yapılarak kullanılıyormuş. Ben PSU'nun kablolarını tamamen çıkarıp yerine alacağım beyaz kabloları takmak istiyorum, mümkün mü?

Ayrıca elbette kaliteli olması önemli, kablolarda erime, yanma gibi durumlar yaşamak istemem. Ek olarak bu kabloların ARGB olan modelleri varmış, mümkün olursa onlardan almak isterim. Çok fazla bütçem yok ve sadece kablo için binlerce TL ödeyemem maalesef. ARGB olursa iyi olur olmazsa düz beyaz da benim için yeterli.

Ek olarak sistem özellikleri şu şekilde:

MSI MAG B650 Tomahawk
Galax RTX4070Ti Super
Ryzen 7 7800X3D

Şimdiden teşekkürler. İyi Sosyaller

Hocam anakart için zaten standart 24pinli her zaman oluyor. Uzatmalarda önemli olan en azından kablonun bir TUV sertifikası olması. Ekran kartınız da yeni nesil güç kablosu kullandığı için kartın yanında gelen kabloyu kullanmanız daha sağlıklı. Custom kablolarda özellikle çok ısınan bir ekipman olduğu için çok güvenle kullanılamıyor. Ama anakartınızda ARGB var sanırım. Dilerseniz Temu'da Lianli Strimer benzeri ikili ürünler var. Onlar hem anakart hem de ekran kartı kablolarına klipsli şekilde takılarak önünü kapattığı gibi argb ile de anakarta bağlanabiliyor. Daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Hocam anakart için zaten standart 24pinli her zaman oluyor. Uzatmalarda önemli olan en azından kablonun bir TUV sertifikası olması. Ekran kartınız da yeni nesil güç kablosu kullandığı için kartın yanında gelen kabloyu kullanmanız daha sağlıklı. Custom kablolarda özellikle çok ısınan bir ekipman olduğu için çok güvenle kullanılamıyor. Ama anakartınızda ARGB var sanırım. Dilerseniz Temu'da Lianli Strimer benzeri ikili ürünler var. Onlar hem anakart hem de ekran kartı kablolarına klipsli şekilde takılarak önünü kapattığı gibi argb ile de anakarta bağlanabiliyor. Daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Hocam doğru mu anladım? Ben normal siyah kablolarımı kullanıyorum ama bu aldığım kitler ile o siyah kablolara kılıf yapmış oluyorum ve hemde argb oluyor? Eğer doğru anladıysam mükemmel olay.

Hocam doğru mu anladım? Ben normal siyah kablolarımı kullanıyorum ama bu aldığım kitler ile o siyah kablolara kılıf yapmış oluyorum ve hemde argb oluyor? Eğer doğru anladıysam mükemmel olay.
Aynen düşündüğünüz gibi hocam. Arkasındaki kablo ne olursa olsun tamama yakın şekilde maskeliyor. Custom sleeve kabloymuş havası veriyor. Sleeve kablonuz olmasa bile klipslerin olduğu kısma bir tel veya kelepçeyle dahi bu aparatları tutturmanız yeterli. Yani yöntemi size kalmış. Halledilemeyecek bir şey değil uygulamasını doğru yapmak.

Aynen düşündüğünüz gibi hocam. Arkasındaki kablo ne olursa olsun tamama yakın şekilde maskeliyor. Custom sleeve kabloymuş havası veriyor. Sleeve kablonuz olmasa bile klipslerin olduğu kısma bir tel veya kelepçeyle dahi bu aparatları tutturmanız yeterli. Yani yöntemi size kalmış. Halledilemeyecek bir şey değil uygulamasını doğru yapmak.
Bu çok iyi oldu. Çok teşekkür ederim hocam birazdan veriyorum siparişi

Ben Temudaki ürünü aldım hem gpu hem de anakart için fakat benim kablolar da bir gariplik var Argb kılıfı geçirme ihtimalim yok görselden de anlaşılacağı üzere bu durumda ne yapmalıyım
Bir de Msi Pro B760M-P anakart kullanıyorum Argb desteklemiyor galiba bunun için de kontrolcü mü almam lazım
Ekran kartı (Zotac 4070 super)
Psu (Thermaltake 650W)

Dosya Ekleri

• 20250501_190322.jpg
    20250501_190322.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 170
  • 20250501_190252.jpg
    20250501_190252.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 156
Ben Temudaki ürünü aldım hem gpu hem de anakart için fakat benim kablolar da bir gariplik var Argb kılıfı geçirme ihtimalim yok görselden de anlaşılacağı üzere bu durumda ne yapmalıyım
Bir de Msi Pro B760M-P anakart kullanıyorum Argb desteklemiyor galiba bunun için de kontrolcü mü almam lazım
Ekran kartı (Zotac 4070 super)
Psu (Thermaltake 650W)
Hocam sizin takmaya çalıştığınız şekilde bende takamadım ve aslında pek gerekte duymadım çünkü belli belirsiz bir nokta, ama diğerini ekran akrtının siyah kablosunu kapatacak şekilde takabildim ve gayet şık oldu, diğerini ise görsel olsun diye kasanın içinde bir yere sabitledim sadece.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-04-26 saat 11.19.02_02faddfc.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-26 saat 11.19.02_02faddfc.jpg
    122,1 KB · Görüntüleme: 167

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı