Beyin sisi nasıl olur?

Makaleler
5
Göz dalması çok yaşıyorum. Bilincim sanki gidip geliyor. Zihnim bulanıklaşıyor. EEG çektirdim farklı zamanlarda 2 defa, bir şey çıkmadı.
Kullandığım tek ilaç var o da duxet 30 mg. Anlattıklarım beyin sisi belirtisi mi?

beyin - Kopya.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız ilaç bir antidepresan, yani bu ilacı Psikiyatr olmadan almanız mümkün değil. EEG eğer "sis" durumunu yaşamıyorsanız o sürede göremiyor olabilir. Pskiyatri doktoruna danışmak daha mantıklı, bu tarz beyni etkileyen ilaçlarda yan etki çok olası ve her kişide farklılık gösterebilir, yeni aldıysanız ilacı yaşıyor olabilirsiniz. Doktor duruma göre ilacınızı değiştirebilir veya dozu değiştirebilir. Kafanıza göre dozu değiştirmeyin, ilacı bırakmayın. Doktorunuzla görüşün.

İlacı yeni kullanmaya başladıysanız bu durum normal, özellikle bu grup antidepresanlarda çok çok ama çok normal. Biraz sabredin kendinize gelirsiniz.

Zaten bu duxet çok kutsal bir ilaç aksatırsan kötü eder, düzenli alırsan iyileştirir. Her ilaç gibi ilk başta insanın ağzına eder sonra rahatlatır. Bu ilacı gün içerisinde alıyorsanız yapmayın öyle şeyler. Yatmadan önce için doktorada bunu söyleyin.

Ayrıca görseldeki gibi saçmalıklara kafanızı yormayın gerek yok. İlacın normal yan etkileri bunlar ağır ilaç ama işinizi fazlasıyla görür.

Farklı sebepleri olabilir. Ne de olsa antidepresan da kullanıyorsunuz. Ne zaman almanız gerektiğini psikiyatristinize danışın. Eğer gitmiyorsanız ve kafanıza göre alıyorsanız lütfen almayın. SNRI'ler SSRI'lere göre biraz daha ağır olarak bilinir halk arasında. Genelde SSRI ile başlanır. İlacı ilk defa duydum sizden. SNRI olup olmadığına emin değilim ama %90 SNRI. Tam anamnezi görmeden kimse yorum yapamaz bence. Başka bir şeyden dolayı da olabilir ne de olsa kesin yargıya varılacak şeyler değil 2-3 anlatılan şey ile. Psikiyatride hiçbir şey hastanın hikayesi olmadan olmaz.

2018 yılından beri anksiyete tedavisi görüyorum. 5 çeşit ilaç değiştirmişimdir 2018'den beri. Cipralex, paroksetin, duloksetin, vortioksetin. Bunlar hatırladıklarım. Bence bu ilaçlardan dolayı bu sorun oluştu.
1 veya 2 yıl hiçbir psikiyatrik ilaç kullanmazsam geçeceğini düşünüyorum. Yine geçmezse başka bir sorun var demek ki. Yine geçmezse ne olabilir? Epilepsi veya beyin tümörleri. Bilemiyorum.

Günde 500 kere gözüm bir yere dalıp kayıyordur.
Korona için yaptırdığım aşıların buna sebep olabileceğini hiç ama hiç düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı