Beynim çok tembel

439902

Hectopat
Beynimi çalıştıramıyorum.
Gün içinde sıkıntı yok ama örneğin bir konunun çözümünü düşünmem gerek, düşünemiyorum;
Direkt beynim dikkatini başka bir yere veriyor.
Odaklanamama, overthinking falan hepsi bunun yüzünden.
Bu konuyu yazarken bile birkaç dakika sürdü çünkü alttaki konulara doğru gidiyordum, üşeniyordum yazmaya.
Ders çalışırken örneğin;
Nitelikli bir okuldayım, rahatlıkla ve kolayca ders çalışabilirim ama bunu yapamayacak kadar tembelim.
Masa başına oturduğum an başka düşüncelere dalıyorum.
Artık hiçbir şey yapamaz oldum.
Düşüşümü izliyorum...

İlk önce teknoloji botoks'u yapıyorsun ki mental olarak rahatlayabil. Önemli olan beynini belli bir süre maximum güçte çalıştırmak. Kitaplar ve resim çizmek gayet uygundur. Kendinize güzel bir fantastik/bilimkurgu roman bulun ve vakit kaybetmeden başlayın. Ardından bol bol sosyalleşmelisin. Derin muhabbetlere girmek ve aktif konuşma yapmak senin için iyi olabilir. Her zaman aktif olmaya çalış. Birde sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırmalısın. Değerlerin de anormallik olabilir. Ama unutma kim ne derse desin teknoloji beyin dostu değildir.

Benim önerim teknolojiyi sınırlandırmak şeklinde. Elinde ne kadar teknolojik alet varsa hepsinin kullanımını minimuma indirge. Bunu yapmak pek kolay değil biliyorum, kendim için bunu uygulamam uzun zaman almıştı benim de. Bunu yaptıktan sonra masanın önüne bir saat koy, evet; bir saat. O saat senin sona ne kadar yaklaştığını gösteren bir makine. O makine sana "Vaktinin kıymetini bil!" diye bağırıyor. Madem ki sona yaklaşıyorsun, neden bu oturarak olsun? İşte bundan sonra beynin aydınlanıyor, gereksiz hiçbir şeyin önemi kalmıyor.

dotoks falan salla bos is. sende add veya adhd olabilir. eger sorun bunlarsa terapi vs. sadece etkisini azaltir. ritalin kullanman gerek.

Bağımlı olursa kendi kendini bitirir bir süre sonra.
Bagimli olma diye bir sey yok, adhd hastalari ilaci duzenli kullanmasi gerektigini bile unutabiliyor. Bu ilacin muptelalari tip ogrencileri ve fazla calismasi gereken tipler. Sorun olacagini sanmam, hayati duzene bile girebilir. Ama adhd falan degilse sorun degil zaten. Biyolojik degerlerine baktirmakla baslayabilirsin dostum.

Hocam bende sizinle aynı durumdaydım uzun bir süre, ki hala nispeten aynı durumda sayılabilirim. Ben böyle durumları genelde her gün insanlarla konuşup sosyalleşerek aşardım, bir de teknoloji kullanımını kısıtlar, erken yatar erken kalkmaya başlardım. Ne zaman bu dediklerimin zıttına gideyim açıkçası aptal gibi hissederdim kendimi gün içerisinde. Bir deneyin bence.

Eğer dikkat dağınıklığı sorununuz varsa, bunu bir uzmana danışmak ve sorunu bu şekilde çözmek en doğrusudur. Fakat bazı zamanlar, uzmandan alınan destekten çok kendinizi de geliştirmeye bakıyor bu konu. Şahsen kendimden örnek vereyim; anaokulundan beri dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu hastalığını taşıyordum, ki hala bazı durumlarda yaşıyorum. Psikiyatristlere giderek üniversite zamanıma kadar hep dikkat toplayıcı ilaçlar kullandım, fakat üniversite zamanında yan etkileri int*h*r* kadar sürükleyecek derecedeydi. Ben de o zaman bu zamandır ilaçları bırakıp, dikkatimi yoğunlaştırabileceğim işlere yöneldim. Örneğin; sudoku ve kelime oyunları oynamaya başladım, sosyalleşmeye başladım fakat kendime de zaman ayırdığım oldu, bana kalırsa dikkat eksikliğinin bir diğer sebebi de sıvı yetersizliği. Su tüketimimi arttırdım, yeni şeyler yaptım vs. gibi şeylerle uğraştım ve bu şekilde kendimi toparlayabildim. Bu yaptıklarım beni ileriye dönük ve analitik bir şekilde düşünmeye teşvik etti, bu sayede kendimi çok rahatlamış halde buldum. Eğer dediklerim size yardımcı olursa, ne mutlu size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…