BF4'de ekrana hiçbir şey gelmiyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Herkese selamlar. Üç gün önce ekran kartımı 'Aygıt yöneticisi'nden' güncelledim. Ekran kartımın modeli AMD Radeon hd 8730m. Fakat güncellemeden önce Aygıt yöneticisi'nde '5000 ve 8000 serisi yazıyordu, Güncelledikten sonra 8730m yazmaya başladı. Bunun nedeni nedir ? Bu arada güncellemeden önce (1 ay önce), AMD'nin resmi sitesinden kendi ekran kartıma uygun sürücüyü indirip kurdum yani 14.9 sürümünü. Her neyse aygıt yöneticisinden ekran kartımı güncelledikten sonra 'Battlefield 4' oyununa girmez oldu. Girmiyor derken demek istediğim şey şu; oyunun icon'una tıklıyorum, sitesi açılıyor, play diyorum (campaign ve multiplayer fark etmiyor) ve ardından oyunun açılmasını bekliyorum. faredeki top dönüyor 2-3 saniye ama oyunun açılacağına dair hiç bir işaret yok. Görev yöneticisini açtım ve oyuna tekrar girmeyi denedim ama şunu gördüm; oyunun (bf4) icon'u geliyor fakat yaklaşık 3-4 saniye sonra kendiliğinden kayboluyor. Tahminimce oyunun açılmasını veya çalışmasını bir şey engelliyor. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Nedense böyle sorunlar (sadece bf4 oyununda oluyor bu tür sorunlar) hep ekran kartımı güncellediğim esnada oluyor. Umarım iyi anlatabilmişimdir, cevaplarınızı bekliyorum. Kendinize iyi bakın.

tabii ki orjinal

daha önce dirt 3'te de bu hata oluyordu. ama dirt 3 orjinal değildi ve oyun bir kere olsun açılmadı. ama bu bf4'ü oynuyordum ben yani açılan bir oyun ama neden sistemin yanıt vermediğini çözemedim. muhtemelen bir şey çalışmasını durduruyor ya da engelliyor. lütfen bilgisi olan yorum yazsın.

Evet tahmin ettiğim gibi. Şimdi denetim masasından intel görüntü sürücünüzü ve AMD sürücünüzü silin.
CClenear ile süprüntü ve kayıt defteri temizliği yapın. Sonra DDU'yu indirin. İntel ve AMD den kalıntıları temizleyin.
Sonra güncel intel sürücünüzü ve güncel AMD sürücünüzü yükleyin.
Tüm bu işlemler bittikten sonra windows update ile güncellemeleri kontrol edip, AMD ile ilgili güncellemeyi gizleyebilirsiniz.

Dediğiniz gibi silip tekrar yükledim ama farklı yolla. CCleaner bende yüklü olmadığı için bir daha onu yüklemekle uğraşmadım. 'C' klasöründeki 14.9 sürümünü kaldırdım ve tekrar yükledim ardınca pc'yi yeniden başlatmamı istedi ve bu işlemler sonucunda oyuna giriş yapabildim. Ancak uzun zamandır merak ettiğim bir soru daha var. Bu 14.9 sürümünü kurunca ekran kartımın modeli tam olarak yazmıyor (resimde görüldüğü üzere). Daha önce de böyle yazıyordu zaten. Sadece Windows update ya da aygıt yöneticisinden güncelleyince ekran kartı modelim tam olarak yazıyor. Bunun nedeni nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…