BF5 Future Frame Rendering ve GPU Restriction ne işe yarıyor?

Mamdiuf

Hectopat
BF5 future frame rendering ve GPU restriction ne ise yariyor merak ediyorum. İyi bir PC'm var. Highta multide 60 üstü alıyorum ancak bunlar ne ise yarar performansa etkileri ne merak ediyorum. Bilen biri varsa cevaplayabilir mi acaba?

Future Frame Rendering ekran kartının bir sonraki kareyi hazırlamasını sağlayan bir ayar. İşlemciyi de işin içine katıyor. İşlemcinin o an kullanılmayan her çekirdeğini sömürüyor resmen. Bunun karşılığında FPS muazzam artıyor bu ayarı açınca. Bir dezavantajı ise sen hamleni yapmadığın halde sonraki kareyi çizdiğinden pek farkedemesem de gecikme yapıyormuş. BF5'te pingim 80'lerde olur. Bazen daha yüksek olunca gecikmem daha da artıyor. Bu durumda Future Frame Rendering'i kapatınca FPS'em düşüyor ama yüksek ping ile oluşan gecikmeyi telafi etmiş oluyorum. 90-100 ve üzeri ping aldığımda bu ayarın açık ve kapalı gecikme farkını hissedebiliyorum.

GPU Memory Restriction ise açtığın ayarlar bazen ekran kartı RAM'ini aşabilir. İşte bunu önlüyor. Ekran kartı RAM'ini aşan ayarları sen yükselttiğini zannedersin ama bu ayar kısıtlar onu. Ekran kartı belleğini aşarsa oyun kullanımı oyun çökebilir, düşük FPS alabilirsin veya FPS drop yaşayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı