BF6 CPU %100 kullanım sıkıntı çıkartır mı?

İşletim sistemi
Windows 11

Xergeon

Hectopat
Daha fazla  
BF6 oynarken 5700x3D (undervolt -30) hep stabil %100 kullanımda. Fakat buna istinaden oyunda FPS düşmesi neredeyse hiç yemiyorum, 25 - 30dk da bir anca belki. Ayrıyeten %100 kullanmasına rağmen işlemcim undervolt sayesinde maksimum 56 dereceyi görüyor sadece. %100 kullanım bu durumda bir sorun yaratır mı?

Anakart: MSI B550M Pro VDH.
RAM: 2x8 3200MHz XPG D50 + 2x8 3200MHz XPG D41.
GPU: 7700XT Sapphire Pulse.
CPU: 5700x3D (-30 all cores undervolt)
Soğutma: Corsair Nautilus 240mm white.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaratmaz, ancak serin ise neden undervolt yaptınız?

İşlemcinin %100 kullanımı genelde drop yaşanmasına sebep olur. Takılma, drop vs yaşamıyorsanız %100 kullanımı bu sıcaklıklarda bir sıkıntıya sebep olmaz.

Bu oyun 8 çekirdek 16 Thread'ın hepsini kullanmak istiyor, o bile yetersiz kalıyor bazen ki 9800x3D'lerde de darboğaz var. Seninkisi biraz frekans kaynaklı gibi, yeni nesiller 5GHz çalışıyor seninkisi 4.

Son düzenleme:
Yaratmaz, ancak serin ise neden undervolt yaptınız?
Aslında hiç serin değil hocam. 105w güç tüketimi var ve undervoltsuz kullanılmıyor bu işlemci öyle diyeyim. Undervoltsuz ilk aldığım zamanlarda öyleydi ve 78 ila 82 derecelere kadar çıkıyordu, tabii kule tipi soğutma vardı o zaman ama yine de fazlaydı.

İşlemcinin %100 kullanımı genelde drop yaşanmasına sebep olur. Takılma, drop vs yaşamıyorsanız %100 kullanımı bu sıcaklıklarda bir sıkıntıya sebep olmaz.
Takılma drop dediğim gibi 25 30dk da birnanca oluyor ama farketmiyorum bile. Teşekkür ederim

Bu oyun 8 çekirdek 16 Thread'ın hepsini kullanmak istiyor, o bile yetersiz kalıyor bazen ki 9800x3D'lerde de darboğaz var. Seninkisi biraz frekans kaynaklı gibi, yeni nesiller 5GHz çalışıyor seninkisi 4.
Benim işlemci evet 4,05ghz max hızı faakt oyunlarda her zaman 4,05 ghz çalışmıyor. Bazen 3,5 bazen 3,2 bazen daha da aşağılara düşüyor ama negatif etkisini neredeyse görmüyorum. Sizce neden yük altında 4,05 ghz de sabit kalmıyor olabilir?

Sağ üstte CPU ve GPU FPS'leri yazıyor, user. CFG ayarladım oyundan 16 thread kullansın diye ama veriler ortada. CCD1 kapayıp tekrar SS atacağım buraya. Oyun motoru da sütten çıkmış ak kaşık değil.

Hocam performansa katkısı oluyorsa rica etsem cfg'nizi paylaşabilir misiniz acaba? CCD1 ne anlama geliyor ayrıca?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…