BF6 DirectX hatası veriyor

EfeKox

Hectopat
Daha fazla  
Oyun ya bu şekilde ya da bir anda donup direkt olarak kendini kapatıyor. Driver'larım güncel. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa, yardımcı olursa sevinirim.

1754776761703.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca: Bu hata ekran kartı sürücüsünün bir anlığına çökmesi/yeniden başlatılması yüzünden oluyor. Windows bunu “DXGI_DEVICE_REMOVED / DEVICE_HUNG” diye bildiriyor. (DEVICE_HUNG genelde uygulamanın/oyunun sürücüye bozuk bir komut yollamasına da işaret edebilir, beta oyunlarda sık görülür.)

İyi haber: BF6 betasında aynı uyarıyı alan bir sürü kişi var, yalnız değilsin ve büyük ihtimalle oyun/driver taraflı. Redditte gördüm.

Ne denemeli?​

1. Ekran kartı sürücüsünü temiz kurun. En kolayı: DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp (Güvenli Mod’da), NVIDIA’nın WHQL sürümünü yeniden kurmak. Bu yöntem özellikle DXGI hatalarında önerilir.
  2. Tüm OC/UV’leri kapatın. MSI Afterburner vb. kullanıyorsanız stok değerlere dönün. NVIDIA tarafında Debug Mode açmak, kart üzerindeki fabrika OC’sini de kapatır ve pek çok BF raporunda işe yarıyormuş baktığımda.
  3. Overlay’leri kapatın. GeForce Experience overlay’i, Discord overlay’i ve RTSS/Afterburner ekran göstergeleri bu hatayı tetikleyebiliyor. Hepsini kapatıp deneyin. Yine redditte yazıyor.
  4. Oyun içi ayarları düşürüp test edin. BF6 tartışmalarında özellikle Screen Space açıldığında hata alanlar var. FPS’i sınırlamak da stabiliteye yardım edebilir. Steam'de yazıyor.
  5. Oyun dosyalarını doğrulayın.
  6. Sıcaklık/güç kontrolü. Aşırı ısınma veya agresif undervolt da DEVICE_HUNG’a yol açabiliyor; stok voltaj/clock’larla ve kasa kapağı açık kısa bir test yapın.
  7. TDR ile uğraşırız ama mantıklı olur mu bilmem.

Bayağıdır cevap bekleyenlere girmemiştim. Özenli bir mesaj oldu ama sorununu çözer diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı