Merhabalar, bende fotoğraflarda gördüğünüz bisiklet var ve 4-5 sene oldu alalı, babam bunu satıp yeni bir tane alalım diyor. Sizce satmalı mıyız? Satarsak da tam olarak bu tarz veya daha üst model önerebileceğiniz bir bisiklet var mı?
Bisiklette genel olarak altus model kullanılmış başlangıç için yetip de artan bir model. Fakat disklerini komple temizletip tekrar yağlatmanı öneririm(bu işlem için en azından bir 50TL vermen gerekebilir aksi takdirde ucuz bisikletçiler diskleri sökmeden yağlayıp 20TL gibi komik bir fiyata yaptıklarını söyleyip gönderiyorlar.)Yaşadığın şehirde yetkili satıcı, tamirci var ise bunların önerdiği ya da kendi yaptıkları yerde yaptırabilirsin. Diğer hatlara bakarsak bisikletin genel olarak temiz duruyor. En az 4 senesi daha var bunun .Ayrıca bisiklet seçimin de gerçekten güzel olmuş. Şu an keşke ben de bu ince tekerlekli şehir bisikletlerinden alsaydım diye düşünüyorum.
Mis gibi bisiklet, bu tarz bisikletler için 1500 gibi bir bütçe ayırman gerek. Bence değmez, bakımlarını yapıp kullan bu arkadaşı. Bianchi kaliteli markadır.
Eğer bu bisikletle duygusal bir bağ kurabildiyseniz satmak yerine bakım ve modifiye edin. Örneğin sizi yeni bisiklet konusunda cezbeden ne ise o bisiklette ki parçayı satın alıp bu bisikletinize takın. Ama duygusal bağ kurulmadı ise satın gitsin. Örnek olarak ben katlanır bisiklet kullanıyorum. Katlanır bisikletler yokuşu çıkamaz normalde. Ama yaptığım arka dişli modifiyesi ile benim tek elle zorlanmadan çıktığım yokuşlar da mtb kullananlar bisikletten inip eline alıp çıkıyor. Bu ve bunun gibi şeylerle bisikletinizi daha konforlu hale getirebilirsiniz. Ama temel şart duygusal bağ var mı önce ona bakın.