Biber gazı Bulundurmak/Satın almak yasak mı?

272147

Hectopat
Arkadaşlar Türkiye'nin "belalı" bir bölgesinde yaşıyorum ve yaşanan son olaylardan sonra kendim ve ablam için biber gazı almayı düşünüyorum. İnternet'e baktım ama herkes farklı bir şey söylüyor şimdi sorularım şöyle:

1-Biber gazı bulundurmak yasak mı?
2-Biber gazı satın almak yasak mı?
3-Biber gazı için yaş sınırı var mı?
4-Biber gazı ile nerelere giremem?
5-Biber gazı yerine başka bir alternatif var mı?

Evet, hepsi yasak ve başka bir alternatifiniz yok. En fazla yapabileceğiniz dövüş sporlarına yönelmek. Ancak bu durum altında da yumruklarınız silah kategorisine girecektir. Savunma amaçlı hareket ettiğiniz sürece bir sorun yok.

Bizim arabada bulunuyor, ilk defa yasak olduğunu duydum

Saçma sapan bir kural kanımca. Kız arkadaşım gece yurda çıkarken bile tedirgin oluyor her gün eşlik ediyorum. Ülkede sapığından tacizcisinden bol birşey yok. İstediği kadar yasak olsun ben alıp kız arkadaşımın çantasına koyması için vermeyi düşünüyorum. Daha geçen gün bir arkadaşımın yanında bir tofaş durup gideceğin yere bırakalımmı diye sormuşlar gece vakti tenha bir yerde. Aracın içinde ise 3 tane birbirinden değişik tipler hani karşıdan baksan yanına yaklaşırken düşüneceğin tiplerden yani. Bir bayan allah korusun taciz durumlarında veya daha kötü durumlarda ne yapabilirki ?

Elektro şok cihazlarına bakabilirsin. Öyle bi mahallede oturuyosan bazı şeyleri gözden çıkarmak gerek her zaman her şey kanunlar çerçevesinde olmuyor.

Dediklerinizden sonra size hak verdim. Sanırım alacağım.

Nasıl yasak? Adliyeye girerken biber gazını ve orta boy çakımı kapıda veriyorum çıkışta alıyorum. Yasak olsa el koyarlardı herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…