Bıçak hangi açılardan yasak?

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Konunun başlığında tam olarak açıklayamadım. Bu bıçakların yasak olduğu halleri nelerdir? Yani kanuna baktığımda bıçağın her türlü yasak olduğunu ve satışının da yasak olduğu yazıyor. Fakat Hepsiburada, N11 gibi sitelerde satılıp, satın alınabiliyor. Ve ayrıca bazı YouTuber veya yayıncıların evinde de bıçak var. Örnek verecek olursam en basitinden mendebur lemur. Kutu açılımlarını falan karambitlerle veya farklı bıçaklarla yapıyor. Normalde böyle bir olayda ceza alınması gerekmiyor mu? Aydınlatırsanız sevinirim.

Dışar da bıçak ile gezmek yasaktır. 2016'dan beri bende karambit var dışarı çıkarmıyorum ama.
Kadir sugar gibi yanın da 30Cm'lik bacak taşımaz isen sorun çıkmaz yani.

Yani bir abi bana yakalanmazsan sorun olmaz demişti ama bu yayıncılar falan illaki bir yetkili görüyordur ama nasıl ceza almıyorlar. Bulundurmak da yasak değil mi?

Yani bir abi bana yakalanmazsan sorun olmaz demişti ama bu yayıncılar falan illaki bir yetkili görüyordur ama nasıl ceza almıyorlar. Bulundurmak da yasak değil mi?

Evet doğru demiş yakalanmazsan zaten nasıl ceza alacaksın ki o yayıncılar da evde yani dışarı çıkarmıyorlar.

Hocam size bunu tavsiye ederim, yasal açıdan problem yaşamazsınız ve gayet işlevli (adam kesmek hariç)

Eğer Kadir Sugar değilseniz işinizi görecektir.

Bıçağı ancak şöyle bulundurabilirsin, kapalı bir kapta/kutuda, sarılı halde, kolay ulaşamayacağın şekilde ve varsa satın aldığına dair fiş/fatura ile birlikte taşırsan sorun olmaz. Aksi halde paketsin.
Şu siteyi bi' güzel oku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…