Bıçak koleksiyonu nasıl yapılır?

darkpassanger

Picopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Bıçak koleksiyonun nasıl yapılacağı, hangi bıçaklar alınacağı ve neye göre yapılacağı, nadirlik, keskinlik gibi özelliklere göre mi koleksiyon yapılır?

Bıçak koleksiyonun nasıl yapılacağı, hangi bıçaklar alınacağı ve neye göre yapılacağı, nadirlik, keskinlik gibi özelliklere göre mi koleksiyon yapılır?
Ben türe göre yapıyorum çok fazla yok şimdilik 7-8 tane var ama hepsi farklı türde. Bazıları nadirliğe bazıları keskinliğe göre de yapar.

6136 sayılı kanuna göre yasak olan bıçaklar hariç diğer her türlü bıçaklarla kendine özgü bir koleksiyon yapabilirsin. 6136 sayılı kanuna göre sustalı çakı ve benzer mekanizmaya sahip hızlı açılıp avantaj sağlayan her türlü bıçak, çift ağzı açık kama, pala, kılıç ve tüm bunların benzerleri yasak. Geri kalan her türlü çakı, mekanizma bulunmayan bıçak, av bıçağı gibi bıçaklarla koleksiyon oluşturabilirsin.

Tabi ben yasak bıçaklardan da koleksiyon oluşturmak istiyorum diyorsan ona birşey diyemem

Evde bulundurmak yasak değil, üzerinde taşımak ve üretmek yasak. Yani kılıcı kamayı bilmem de en azından sustalı bıçak için öyle.

Evde bulundurmak yasak değil, üzerinde taşımak ve üretmek yasak. Yani kılıcı kamayı bilmem de en azından sustalı bıçak için öyle.
Her türlü satışı, alışı, bulundurması yasak. Evde veya üzerinde bulundurma diye bir ayrım yok. Kriminal raporları verilirken nerede bulunduğuna bakılmıyor. Direk bıçağın niteliğine göre veriliyor 6136 SKM raporu.

Bulundurmak da yasakmış evet de satması yasaksa internette ve sokaklarda sustalı bıçak, kama vs satan siteler ve dükkanlar nasıl varolabiliyorlar? BİM'e bile geliyor arada colombia sustalı bıçaklar, bunlar resmi kayıtlara düşünce kimse sorgulamıyor mu?

Ya işte normal şartlarda yasak. Sık sık operasyonlar da yapılıyor. Ama işte kaçak tütün kaçak çay gibi bir şey bu da. Yasak ama bitiremiyorsun. Sürekli türüyor yeni yeni dükkanlar.

Bim'e ben yasak çakı geldiğini görmedim hiç. Onlar cesaret edemez satmaya. Örneğin aşağıda videosunu koyduğum bıçak sanırım Bim'de satılmış videoyu çeken kişinin dediğine göre. Bu tarz bıçaklar yasak değil. Bunlar mekanizmasız olarak geçiyor. El yardımıyla açılıyor çünkü. Yasak ve sustalı benzeri denebilmesi için hızlı açılıp herhangi bir kavgada avantaj sağlayabilecek şekilde yaylı bir mekanizmasının olması lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben türe göre yapıyorum çok fazla yok şimdilik 7-8 tane var ama hepsi farklı türde. Bazıları nadirliğe bazıları keskinliğe göre de yapar.
Anladım teşekkürler.

Üzerimizde taşımak yasak diye biliyorum ben.

Peki hangi bıçaktan koleksiyona başlayabilirim öneriniz var mı?

Peki hangi bıçaklar var elinizde önerebileceğiniz bir bıçak var mı?

Anladım teşekkürler.

Üzerimizde taşımak yasak diye biliyorum ben.

Peki hangi bıçaktan koleksiyona başlayabilirim öneriniz var mı?
Yukarıda da yazdığım gibi savcılık ya da mahkeme tarafından bir bıçağın kriminal raporu talep edildiğinde o bıçağın nereden alındığını belirtmezler. Bıçak yasaya girer mi girmez mi sadece o sorulur. Kriminal raporunda da sadece bıçağın mekanizması ve niteliği incelenerek raporu verilir. Yani o rapor verilirken evinden mi yoksa üzerinden mi alındığından tamamen bağımsız olarak bıçağa rapor verilir.

Benim önerim yukarıdaki videodakine benzer el yardımıyla açılan, mekanizmasız çakılar, av bıçakları, sürmene bıçakları gibi bıçaklarla bir koleksiyon oluşturmanız.

Anladım teşekkür ederim öneriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…