Biceps tendon kopması

redwhite99

Kilopat
Yer
mersin
Daha fazla  
Meslek
kargocu
Dostlar 6 7 ay önce falan ben ağırlık çalışıyordum ama zaten çirozun tekiyim. Kilo 60 falan ama kondisyon vardı kaldırıyordum az çok. Neyse sonra ara vermiştim dün kafama esti dedim ulan biraz kol çakim zaten 2 dkdan kısa süreceği için hiç ısınmama gerek yok dedim 6 7 ay önceki ağrılıgımı taktım. Ağrılık dedigimde 15 kilo :D. Baktım ilk tekrarda anladım çıkmayacak dedim bari şu ilk tekrarı çıkarıyım ısınma olur çok az kaldırdım hareketin yarısını yaptım barbell curl yapıyorum bu arada. Bir anda sol kolumda karıncalanma oldu. Ve kolum attı sanki. Sonra hemen bıraktım kontrol ettim ses duydummu duymadımmı tam hatırlamıyorum tüm sol kolum karıncalandı bir anda. Sonra ağırlık düşürdüm 3x10 barbell curl 3x10 military press 3x10 şınav 3x10 barbell row yaptım ve gittim duş aldım. Duştan çıktım hala hafif bir karıncalanma falan vardı. Baktım araştırdım duştan sonra tendon kopması falan diyorda. Şeklinde bir bozukluk yok kanamadı morarmadı şiddetli ağrı yok. Sizce bir şey olmuş mudur 58 kilo adamım zaten daha yeni başlıyordum spora. Pazartesi doktora gideceğim lütfen bir yardım ya bilen varsa.

JU6jWG.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktor olmadığımız için yardımcı olacak kimse net bir şey söyleyemez doktora gideceksiniz ne yapabiliriz ki biz?

Doktora gideceğim zaten ama eğer tendon kopması hakkında bilgisi olan bir arkadaş var ise belirtilerini yazıp bak bu sende yok bir sıkıntı olmaz ama sen yine de doktora git diyebilir. Ama hiçbir şey söylemeden her sağlık konusuna doktora git biz bilemeyiz demeyin aga. Bilmiyorsan hiç yazma daha iyi sen doktorsun demiyor kimse.

Bilemeyiz hocam, tendona aşırı yuklendiysen bir an da microtear oluşmuş veya sinir sistemine çok yük bindiginde gecici bir durum olabilir, doktora görünmende fayda var.
Haklısınız umarım geçicidir. Birde bununla uğraşmak istemiyorum. Yarın gideceğim sonucu yazarım hocam.

Onu yapmanı sağlayan şey tendon, sıkıntı yoktur o zaman. Bir daha da ısınmadan böyle şeylere kalkışma aman. :D.

Şu an doktor muayne etti ve sorun olmadığını söyledi. Ama yine de garanti olsun diye emar istedi ağırlık kaldırmaya devam etsem ne olur dedim sorun olmaz sıkıntı yok dedi. Emar hiç çektirmek istemiyorum geceye verdiler imkanım yok onu soracağım simdi çekmesem ne olur diye.

Şu an doktor muayne etti ve sorun olmadığını söyledi. Ama yine de garanti olsun diye emar istedi ağırlık kaldırmaya devam etsem ne olur dedim sorun olmaz sıkıntı yok dedi. Emar hiç çektirmek istemiyorum geceye verdiler imkanım yok onu soracağım simdi çekmesem ne olur diye.
Hocam düzenli spor yapan biriyisim o koldaki sıkıntı sinir kopmasıdır tendonum koparsa kolunuzu kaldırmayı geçtim biseps gerektiren basit bir işte bile yamulmuş Demir misali yamulursunuz doktorda demiş tendonda sıkıntı yok diye geçmiş oldun sinir veya damar ile ilgili sorundur büyük ihtimal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı