Bilgi işlem için ne yapılması gerek?

Meloncuk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim hayalimde ki meslek bilgi işlem fakat ailem beni başka işlere sokmaya çalışıyor yaşım daha küçük bilgi işlem olmak kendimi bu işte geliştirmek için neler yapmam lazım? Nasıl bir yol izlemem lazım?

bilgi işlemden kastın nedir?

İstediğin meslek için lisans bölümlerine bakabilirsin, üniversite sınavına hazırlanmayan yeterli olur fakat şöyle bir gerçek var ki ailenin öncesinde yatırım yaptığı bir alanda çalışman-devam ettirmen maddi olarak ileride daha rahat olmanı sağlayabilir. Düşündüğün çalışma alanı şahsen benim de ilgimi çeken bir alan tüm ıt arkadaşlara selam olsun.

Bilgi işlem birimlerinde genelde sistem yöneticileri ve IT uzmanları çalışıyor. Genel bilgisayar ve sunucu sistemlerde bilgi birikimi gerekiyor ve teknik destek yani help desk anlamında uzmanlaşman gerek. Bunun direkt üniversitede veya lisede bir eğitimi yok diye biliyorum, sektörde ilerletiyorsun kendini. Ama çalışanlar genelikle bilgisayar mühendisliği, YBS, bilgisayar programcılığı gibi bölümlerden mezundur. Sunucu yönetimi ve bakımı, ağ bilgisi gibi başlıklar öne çıkıyor.

Eğer öne çıkmak istersen Cisco'nun, Microsoft'un veya Google'ın IT kursları var. Onları inceleyebilirsin. Örnek: Google IT Support

Son düzenleme:
Selam dostum, bir IT uzmanı olarak söylüyorum ki eğer imkanın var ise başka mesleklere yönelmelisin. Sistem ve ağ tarafı gayet zevkli bir iş olmasına rağmen piyasası çok durgun bir iş koludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…