Bilgilerim internete sızdırıldı

• Konuyu başlatan sreek
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 684

sreek

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Bundan yaklaşık 1.5 ay önce Microsoft hesabıma giriş yapan 2 hesap buldum. Ardından şifremi değiştirdim ve cihazları kaldırdım. Sonra giriş etkinliklerine baktım ve binlerce IP üzerinden hesabıma eski şifremle girmeye çalışanları gördüm. Malwarebytes ile Microsoft hesabımı kontrol ettirdim ve 2 adet hacker programları şifrelerimi ve mail adreslerimi sızdırmış. Üstelik bir tanesi daha 2 gün önce olmuş ve sonra büyük ihtimalle yaymışlar. Ne yapmam lazım? Formata gerek var mı? Keylogger vb. var mıdır? Virüs taraması yaptım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet olabilir yeni Gmail açarsın önemli yerler Instagram gibi oralarda e mailini değiştir ama acilinden bilgisayarına format atman lazım yeni e mailini bilgisayarındaki virüsün gittiğine emin olana kadar da girme.
durumun bu kadar ciddi olduğunu düşünmedim.

Ciddi hocam hesabınızın e postası ve şifresini biliyorsa her hesabınızı alabilir ikisini de değiştirirseniz daha bulamaz ancak bilgisayarınıza format atıp temizlemeniz lazım virüs taraması sonucu ne çıktı?
Kaspersky ve Malwarebytes ile Tam Tarama Yaptım Hiçbirşey çıkmadı ama bugün bi kere daha yapıcağım bu arada şifreyide değiştirmiştim ve iki hesabımdada Authenticator yüklü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı