Bilgilerinizi nereden edindiniz?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum var. Şimdi forumda dolaşıyorum işte konulara bakıyorum veya başka yerde görüyorum. O anakart şu işlemciyle olmaz, o anakart daha iyi bu güç o bilgisayara yetmez gibi şeyler görüyorum. Bunları nasıl öğrendiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve işlemci uyumundan başlar isek;

Öncelikle her işlemcinin bir PİN sayısı vardır. Örneğin 775, 1150, 1155, 1156, 2011 bunlar İntel işlemciler içindir.
Birde AMD işlemciler için vardır, bu onlar ise; Am3, Am3+, Fm2

Her anakartın da desteklediği bir PİN ve soket yapısı vardır. Örneğin; ASUS P9X79 X79 DDR3 GLAN USB3 2011p bu anakart yalnızca İNTEL 2011 PİN işlemcileri destekler. Yada ASUS M5A97 EVO R2.0 970 DDR3 USB3 AM3/AM3+ bu anakart ise yalnızca AMD AM3 ve AM3+ soket yapılı işlemcileri destekler.

Yani önce işlemciye bakarsınız, kaç pin yada soket. Sonra anakarta bakarsınız, hangi pin veya soket destekliyor.

Birde güç kaynağı konusu var; Örneğin sisteminizde yüksek performanslı bir ekran kartı ve işlemci var, sizin güç kaynağınızın bu donanımlara yeterli gücü sağlamalı. Mesala i7 işlemcili bir bilgisayara, 250 Watt power supply yetmez.

Başka sorunuz var ise memnuniyetle cevaplayabilirim.

Aslında sorularım bunlardı, bazı forumlarda falan gezerken görüyordum merak etmiştim. O yüzden sordum çok teşekkür ederim. Bir de bilgisayar toplama olayı var, o nasıl oluyor yine yukarıda anlattığınız gibi mi ?

Mesaj içeriğini ve başlığını düzenlemişsiniz, yeni mesajınıza cevap vermek gererkirse. Bu tür bilgileri dünyanın öğrendiği kaynak olan Google'dan öğrenebilirsiniz. Ve bu tür sitelerde gezinerek, okuyarak, soru sorarak rahatlıkla kendinizi geliştirebilirsiniz. Kurallara uyduktan sonra bu site üzerinde size herkesin yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Özür dilerim, daha alışamadım foruma yeniyim ya. 1 ay önce açmıştım hesabı, ama hiç bakmamıştım tekrar teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim. Bilgisayar toplamak ise şöyle; Öncelikle Vatan Bilgisayar, Gold, Bimeks tarzı büyük teknoloji marketlere giderek. İstediğiniz özellikleri belirterek bilgisayarınızı toplayabilirsiniz. Daha sonra isteğinize göre ya siz kendinizi donanımların montajını yapar yada aldığınız mağazadaki sorumlu personel yapar. Mesala benim işlemcim i5 olsun RAM 8 GB olsun şeklinde.

İlk etap size tavsiyem bu konuda bilgi sahibi olmak için sistem robotları vardır. Aşağıda örnek bir linkte paylaştım, buradan kendiniz toplama diye tabir edilen bilgisayar yapabilirsiniz. Bu sistem robotları seçtiğiniz parçaların birbiri ile uyumuna dikkat ederek çalışır. Siz İntel 1155 pin işlemci seçtiğiniz zaman, size yalnızca 1155 pin destekli anakartları listeler.

Oksid Bilişim Teknoloji

Tekrar teşekkür ederim, keşke bende masaüstü alsaydım bilgisayarı. Çok ısınıyor laptop'lar ya, neyse tekrar teşekkür ederim.

Özür dilerim, daha alışamadım foruma yeniyim ya. 1 ay önce açmıştım hesabı, ama hiç bakmamıştım tekrar teşekkür ederim.

Estağfurullah; bende yeniyim burada. Hani farklı bir sorunuz olduğu için yanıtladım, yoksa başka bir amacım yoktu. Ayrıca teşekkür etmek için mesajın altındaki ''Beğen'' butonunu kullanırsanız daha iyi olur. Her türlü sorununuzda çekinmeden sorabilirsiniz, bildiğim kadarıyla size yardımcı olmak beni mutlu eder.

Technopat Sosyal'de 1 ay takılırsanız kendiniz sistem toplayabilir, hangi parçanın neye uyup uymayacağını istemeden öğrenirsiniz.

Youtubeden videolar izleyerek kendini geliştirebilirsin bir tane izleyince devamı su gibi akıyor, çeşitli kanallar takip et ve biraz da merak et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…