Bilgisayar 16 GB RAM'in tamamını kullanmıyor

HasanPotter

Hectopat
16 GB RAM'e sahip olmama rağmen görev yöneticisinde kullandığım uygulamanın sadece 2 GB kullandığı görülüyor ve %85 dolu olarak gözüküyor bu yüzden de bilgisayar aşırı yavaş çalışlıyor. Sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_68.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 386
  • Screenshot_69.png
    21,4 KB · Görüntüleme: 418
Görev Yöneticisi'nden işlemler sekmesinden görüntü atabilir misiniz?

Windows ayarlarından Windows Update'ı kontrol edin. Ben de yaşadım. Çok RAM yiyor ama görev yöneticisinde belli olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vallahi arka planda başka bir şeyler çalışıyor olabilir hiç bir fikrim yok ve şu an sayenizde ben de kendi bilgisayarımda da işlemcimin fazla kullanıldığını fark ettim.

Hocam vallahi arka planda başka bir şeyler çalışıyor olabilir hiç bir fikrim yok ve şu an sayenizde ben de kendi bilgisayarımda da işlemcimin fazla kullanıldığını fark ettim.
Ben dedim arka planda windows update calisiyor olabilir. Ayni seyi yasadim. %90 ları gordu.

Nasıl yani görev yöneticisinde 2 GB olarak gözükür o kadar kullanır hepsini kullanmaz ki oyun falan oynarsın oyun 12 GB RAM kullanır o zaman kullanır.

Kullanmaz hepsini orada 16 GB RAM'in var diye hepsini kullanacak diye bir şey yok.

Ayrıca attığınız ilk SS'te kullandığınız uygulamanın değil bilgisayarı kullanan kullanıcının kullandığı RAM miktarı gözükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…