Bilgisayar 4-5 saniye açılıp kapanıyor

Awhlind

Megapat
Makaleler
3
Yer
Asgard
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir arkadaşımın bilgisayarı geçenlerde bozuldu. Bilgisayar 4-5 saniye açılıyor, işlemci fanı biraz dönüyor geri duruyor. Sonra PC yeniden açılıyor böyle kısır döngü oluyor. Ekran gelmiyormuş ve herhangi bir bip sesi falanda yok.

Kankam banada aynısı oluyor ben RAM'i taktığım slottan çıkarıp başka slota takıyorum halloluyor sende bir dene istersen.

Merhabalar, benzer soruna ben de HP masaüstü bilgisayarımda karşılaştım. Açılır gibi yapıp kapanıyordu. Sorun güç kaynağı olabilir. Markalı bilgisayar ise servisi ile konuşun toplama ise güç kaynağını değiştirin (tabii sorunun güç kaynağı olduğuna emin olduktan sonra).

Aynı sorunu ben de yaşamıştım 3 sene önce. İşlemciyi söküp güç verdiğimde bilgisayar çalışıyordu. Sorunun anakart olduğunu düşünüp garantiye yolladım, geldiğinde çalışıyordu istersen dene bi işlemcini söküp.

Sistem özellikleri nedir? Bana PSU arızası gibi geliyor.
Kendisi sistem özelliklerini bilmiyor. Eski bir bilgisayar. Ben de PSU veya anakart arızası olabileceğini söyledim. Fanların vidasını sıktıktan sonra böyle olduğunu söyledi. PC açıldıktan sonra PSU'nun fanı da durup yeniden çalışmaya başlıyor.
Bilgisayarı eski olduğundan garantisi falan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…