Bilgisayar 50 gündür açık gözüküyor

Denetim Masası, güç ayarlarından hızlı başlat açık mı diye kontrol edin, açıksa kapatın.

Hızlı başlatma?

Dediğiniz gibi hızlı başlatma açıkmış, işlemcinin zaten elektrik yokken çalışacağını sanmıyorum bu durumun bir zararı olmadığını düşünüyorum?

Adam güç kaynağının bile fişini çekmiş utanmasa evdeki şalteri indirecek yeniden başlatmayı denediniz mi diye soruyorsun kral.

Patladım.

Dediğiniz gibi hızlı başlatma açıkmış, işlemcinin zaten elektrik yokken çalışacağını sanmıyorum bu durumun bir zararı olmadığını düşünüyorum?
Hizli baslatma elektrik surekli olsa da bir problem degil. Hizli baslatma yuzunden sistem kapanmiyor gercek anlamiyla. Butun gucu kesiyor mu? Evet. Ancak isletim sisteminin baslatilmis halini bir kenara kaydediyor (diskte), daha sonrasinda sen boot ettiginde bu kaydedilmis durumdan basliyor. Boylece cok hizli acilabiliyor. Elektrigi kessende sayaci sifirlamadigi icin (kaydedilmis durumdan devam ediyor ya, sayacta oradan devam ediyor, BIOS pilin olu degilse sayac calisir) tekrar actiginda sayacin cok yuksek oldugunu goruyorsun.

Çözüm olarak işeretlerseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…