Bilgisayar açarken Press F1 ve F2 Uyarısı

Nİyazi

Hectopat
Daha fazla  
Geçenlerde pc'de mavi ekran geldi. Sonra kapandı. Bende tekrar açtım, ama bu sefer ekran hiçbir şekilde gelmedi. Monitörde no singal yazısını aldım. Format atmayı denedim yine olmadı. Bazı kişilere danıştım, ya Anakart yanmış dediler yada işlemci aradan bir 10 gün geçtikten sonra format cd'sini tekrar taktım.

Ekran geldi ama açılmıyor, resmini atacağım bölüm geliyor. Bu bölümde f1'e ve f2'ye bas var. F1'e basınca bios geldi, ama ayar yapamadan pc kapandı. Tekrar açtım. F2'ye bastım Windows yazısı geldi hemen kapandı. Bu hata neden oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB olan aygıtlarını çıkart sadece klavye kalsın. Bıos pilini çıkart tekrar tak, cmos reset yapabiliyorsan yap sonra aynı hata geldiğinde f1'e bas ve biosta optimize veya optimal default yazana tıkla. Sonra save yapıp çık eğer açılırken yine aynısı oluyorsa (olacağını sanmıyorum) cmos jumperi ters takmışsın.

Eğer almadan devam edersen sistem açılmadı diyelim bu sırada lazım olan dosyalarını güvenli moddan veya linux sistemle alırsın sonra format atarsın.

Murat5038 Bey bios ayarına girmeden pc kapanıyor.

İşlemci macununu ve fanını doğru taktığına emin ol ramleri temizle sıkıca tak. Son söktüğün parçaları doğru tak.
Murat5038 dediğinizi yaptım ama sonuç yine aynı başka verebileceğiniz öneri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç yine aynı derken hangiis düzelmedi? F1/F2 sorunu ise default yap 2. dediklerimi yaptıysan. Hala düzelmedi ise bios update yap tekrar. Bıos pilini kontrol et jumperları doğru yere taktığına emin ol. Hala aynıysa bir bilgisayayarcıya götür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…