Bilgisayar acayip kasıyor

EtiCrax

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, dünden beridir bilgisayarım sebepsizce kasıyor sistemim RX550 GPU, CPU Intel i5 10400F, RAM 8 GB virüs olmadığına da eminim, videolar izledim tüm ayarları yaptım ama yine düzelmedi oyun oynarken de oluyor normalde de oluyor, sıcaklığı da normal oyun oynarken %60'ı geçmiyor boşta ise %40 bu kadar kasma neyin nesi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nereden sileceğim?
İlk mesajımda anlattığım gibi. "Bu Bilgisayar" klasörüne gittikten sonra boş bir kısıma sağ tıklayarak "Özellikler" deyin. Daha sonra "Sistem" penceresi açılacak. Solda "Sistem Koruması" var, ona tıklayın. Daha sonra çıkan pencereden "Yapılandır" butonuna tıklayın. Çıkan pencerede "Geçerli Kullanım" diye ne kadar alan kapladığı gözükecek.

Buradan "Sil" butonuna tıklayın. Bir uyarı gelecek, çıkan uyarıya "Devam" dedikten sonra tüm geri yükleme noktaları silinecek.

Hala silinmedi aynı 16 GB yaptım dediklerinizi.

@EtiCrax, demek ki bu özelliği siz ya da bilgisayarı kullanan başka birisi kapatmış. Yalnız cleanmgr bölümünde sistem dosyalarını temizledikten sonra 1 GB bile alan kazanamamış olmanıza şaşırdım. Çünkü Windows Update üzerinden işletim sistemi güncellemeleri yapıldığında zamanla işe yaramaz kalıntı dosyalar birikir. Bunlar hiç temizlenmese GB'larca alan kaplamaya başlarlar. Siz hiçbir şekilde alan kazandırmadığını söylüyorsunuz, garip... Anladığım kadarıyla bilgisayardan da pek anlamıyorsunuz. Buradan Yerel Disk C'ye temizlik yaptırmak epey sıkıntılı olacaktır doğrusu. Doğrudan fiziksel olarak bilgisayarınıza erişmemiz ya da uzaktan bağlanmamız falan lazım. Ayrıca, ciddi anlamda aşırı bir yavaşlama mevcutsa gerçekten de virüs ya da diskte bozulma gibi durumlar olabilir. CrystalDiskInfo yazılımıyla disk sağlığını kontrol etmelisiniz.

Ayrıca Windows Defender dışında sağlam bir antivirüs ile sisteminize tarama yapın.

Hangi antivirüs önerirsiniz ücretsiz olan.

@EtiCrax https://www.kaspersky.com.tr/downloads/free-antivirus

Bunun dışında bağımsız tarama araçları ile de tarama yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…